Kenan Yıldırım ‘Kalkandere Şelalesi turizme kazandırılacak’

AYGAD heyeti, Karadeniz Kültür Gezisinin son durağında Rize’nin Kalkandere ilçesinde temaslarda bulundu.

Kenan Yıldırım ‘Kalkandere Şelalesi turizme kazandırılacak’
Yayınlama: 20.07.2022
A+
A-

Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği’nden (AYGAD) oluşan heyet, Karadeniz Kültür Gezisi kapsamında Rize’nin Kalkandere ilçesinde Belediye Başkanı Kenan Yıldırım’ın misafiri oldu. Başkan Yıldırım ilçelerindeki Çağlayan şelalesini turizme kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

AYGAD heyeti, Karadeniz Kültür Gezisinin son durağında Rize’nin Kalkandere ilçesinde temaslarda bulundu. Çayın bahçelerden sofraya geliş hikâyesine tanıklık eden gazeteciler, tüm aşamalar hakkında bilgi aldı. Gezinin son bölümünde şifa deposu Kaçkar Balını tadan gazeteciler burada horon tepti.

Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği (AYGAD) tarafından düzenlenen bir haftalık kültür gezisinin son durağı çayın başkenti Rize oldu. Kalkandere’de belediye başkanı Kenan Yıldırım, Kaymakam Kemal Sefa Gökmenoğlu ve iş insanı Burhan Makıroğlu’nun misafiri olan gazeteciler Rize ve Kalkandere hakkında bilgi aldıktan sonra çayın, bahçelerden sofraya uzanan hikâyesine tanıklık etti.

Çaykur Kalkandere fabrikasında çayın tüm aşamalarını gören gazetecilere çayın serüveni hakkında bilgilendirme yapıldı. Çaykur fabrikalarının önemine değinen gazeteciler çayın Rize’yle bütünleştiğini belirtti. Burada gazetecilere çay ikramı da yapıldı.

Rize kavurması ve yöresel yiyecekler ikram edildi

Kalkandere belediye başkanı Kenan Yıldırım ve Kaymakam Kemal Sefa Gökmenoğlu öğle yemeğinde gazetecilerle bir araya geldi. Belediye Başkanı Yıldırım, gazetecileri ilçelerinde ağırlamaktan ötürü mutlu olduklarını paylaştı. Kaymakam Gökmenoğlu ise ilçelerine dair bilgi verdikten sonra gazetecilerin kültürel tanıtım noktasındaki öneminden bahsetti. Gazetecilerin misyonuna değinen Gökmenoğlu, ilçelerini kalkındırmak için çalıştıklarını ifade etti. Gazetecilerden oluşan heyete meşhur Rize kavurması ve yöresel yiyecekler ikram edildi.

AYGAD Başkanı: OSB’nin önemli bir potansiyeli var

Kalkandere OSB’yi gezen gazetecilere burada üretilen ürünler ve yapılan çalışmalara dair bilgi verildi. AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ, OSB’nin önemine dikkat çekerek, önemli bir potansiyelin olduğunu vurguladı.

Kaçkar balına tam not

Gazeteciler gezinin son bölümünde Kaçkar balını tattı. Balın yanı sıra yöresel lezzetlerden de tadan gazetecilere Kaçkar balının ve Kaçkar’daki bitkisel zenginliğin önemine değinildi. Gazeteciler ve misafirler daha sonra Kaçkar Balı işletmesinin ev sahipliğinde horon teperek keyif dolu anlar yaşadı.

GEZİDEN KARELER:

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.