Heybeliada’da orman yangını çıktı

İstanbul Heybeliada’da ormanlık alanda çıkan yangın üzgarın etkisiyle büyüdü.

Heybeliada’da orman yangını çıktı
Yayınlama: 21.08.2021
A+
A-

İstanbul Heybeliada’da ormanlık alanda çıkan yangın üzgarın etkisiyle büyüdü. Vali Yerlikaya yangının kontrol altına alındığı açıkladı. Ada halkı da, insan zinciri oluşturarak pet şişelerle söndürme çalışmalarına destek verdi. İstanbul Valiliği, yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

İstanbul Heybeliada’da ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı. Haberi İstanbul Valisi Ali Yerlikaya duyurdu.

Heybeliada’da ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen Adalar İtfaiyesi, yangına müdahale etmeye başladı.

Bölgeye 1 uçak, 3 helikopter ve 5 arazöz sevk edildi

Orman Genel Müdürlüğü de Twitter hesabından konuyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamaya göre, yangın 13.07’de çıktı ve ilk müdahale 13.10’da yapıldı. Bölgeye ilk etapta 1 uçak, 3 helikopter ve 5 arazöz sevk edildi.

İstanbul Valiliği: Balıkesir ve Bursa’dan sevk edilen 2 helikopter ile İzmir, Muğla ve Antalya’dan sevk edilen 4 yangın söndürme uçağı ve 2 adet itfaiye aracı adaya hareket halindedir. Yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma başlatılmıştır.

Ormanlık alanda çıkan yangın rüzgarın etkisiyle büyüdü. Yangına havadan müdahale sürüyor. Ada halkı da insan zinciri oluşturarak pet şişelerle su taşıyor.

Ekrem İmamoğlu’ndan açıklama 
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yangını kontrol altına almaya çalıştıklarını belirtti.

İmamoğlu sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Heybeliada’da çıkan yangına bölgedeki tüm itfaiye ekiplerimiz tarafından müdahale ediliyor. Orman Bölge Müdürlüğü ile koordineli şekilde yangını büyümeden kontrol altına almaya çalışıyoruz. Gelişmeleri paylaşacağız.

Heybeliada’da yangına Kartal, Maltepe, Büyükada İtfaiyelerimiz 36 personel ve 10 araçla, Orman Genel Müdürlüğü 1 helikopter ve 2 arazöz ile müdahalede bulunuyor, 2 helikopter ve 1 uçak yangın bölgesine seyir halinde. Takviye ekipler hızla yangın bölgesine sevk ediliyor.”

 
Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) yapılan açıklamada da ”Heybeliada’daki yangın söndürme çalışmalarına destek için bölgedeki birliğimizden bir yangın söndürme aracı ile personel görevlendirilmiştir. Ayrıca, İstanbul Tersanesi Komutanlığı’ndan da bir çıkarma gemisi ile iki yangın söndürme aracı yangın bölgesine intikal ettirilmektedir” denildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.