Ahmet Davutoğlu ‘Altılı Masa özgürlük getirecek”

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, “Bana darbe yaptılar. Bu darbe Erdoğan’ın talimatıyla yapıldı” dedi.

Ahmet Davutoğlu ‘Altılı Masa özgürlük getirecek”
Yayınlama: 13.01.2023
A+
A-

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği “İstanbul Basın Buluşması” programında basın mensupları ile bir araya geldi. 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen buluşmada Davutoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Selim Temurci ve İstanbul İl Başkanı Av. İsa Mesih Şahin gazetecilerin sorularını cevapladı. 

Ahmet Davutoğlu konuşmasında “Beni engel olarak gördüler, bana darbe yaptılar. Bu darbe Erdoğan’ın talimatıyla yapıldı. Dün Özgür Özel’in söyledikleri tamamen doğru, ebabil kuşları yanı pelikanlar olayı gerçektir” ifadelerini kullandı.

“BASINI ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ”

AK Parti iktidarında Türkiye’de basın özgürlüğünün çok geri sıralara düştüğünü belirten Ahmet Davutoğlu şunları söyledi:

“Altılı Masa iktidarında Türkiye’de demokrasiyi her kuruma yeniden yerleştireceğiz. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler vesilesiyle siz basın mensuplarıyla biraraya geldik. Gelecek Parti iktidarında basın özgürlüğünü yeniden kazandıracağız. İnsan öldürenin dışarıda, tweet atanın içeride olduğu adaletsizliğe son vereceğiz. Yerel basının sorunlarına çözüm bulacağız.”

“AK PARTİ, BAHÇELİ VE PERİNÇEK’TEN KORKUYOR”

“Maalesef AK Parti iktidarı, vaktinde bizimde içerisinde olduğumuz reformlardan bir tanesi de Kürtçe öğretmeni yetiştirmek ve Kürtçeyi yaygınlaştırmaktı. Bahçeli ve Perinçek korkusundan devam ettiremiyorlar. Geldiğimizde Kürtçeye bu toprakların has dili olarak gereken hürmet gösterilecek, seçmeli ders uygulaması yaygınlaştırılacak. Biliyorsunuz, Çerkezce konuşan gençlere nahoş bir şey yaşatılmıştı. Bütün diller bizim için mukaddestir, çünkü diller Allah’ın insanlara bir lütfudur, nimetidir. Hepsine saygı gösteren bir anlayışı hakim edeceğiz.”

“EBABİL KUŞLARI YANİ PELİKANLAR OLAYI GERÇEKTİR”

“Beni engel olarak gördüler, üç ihtiraslı kişinin öncülüğünde bunda Erdoğan’ın haberi vardı bana darbe yaptılar. Bu darbe Erdoğan’ın talimatıyla yapıldı. Erdoğan’ın bilgisi dışında bu yapılamazdı. Dün Özgür Özel’in söyledikleri tamamen doğru, ebabil kuşları yani pelikanlar olayı gerçektir”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.