Cemal Enginyurt Demokrat Parti rozetini taktı

MHP’den ihraç edilen Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, resmen Demokrat Parti’ye katıldı.

Cemal Enginyurt Demokrat Parti rozetini taktı
Yayınlama: 18.12.2020
A+
A-

Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Genel Merkezde düzenlenen rozet takma töreniyle Demokrat Parti’ye resmen katıldı.

DP Genel Merkezine eşiyle birlikte gelen Cemal Enginyurt’u Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile birlikte çok sayıda Demokrat Partili karşıladı.

Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’un Demokrat Partiye katılımı dolayısıyla düzenlen törende Genel Başkan Gültekin Uysal şöyle konuştu:

“Büyük bir hayali gerçekleştirmek adına adım atıyoruz”

“Bu büyük ülkenin süzülerek geldiği tarihi mecrayı iliklerimize kadar hisseden adanmış ruhlar olarak, başka kaygıları olmadan siyaset yapan insanlarız. Türkiye’nin sıkıştığı, daraldığı, Türk insanı ile Türk insanı arasına duvarların örüldüğü, makuliyetini kaybetmiş, kimlik alanları mahallelere sıkışmış Türkiye ikliminde milletimize derinden nefes aldırabilmek adına mücadele içerisindeyiz. Uzun süredir siyaset, insanlarımızın; esnaflarımızın, gençlerimiz, çiftçilerimizin, kadınlarımızın öncelikleriyle yapılmıyor maalesef, kendi varlıkları için yapılıyor sanki. Hedef haline gelmiş siyasi aktörlerin, Türkiye’nin içine düşürüldüğü bir çürümüşlük hali içerisinde, gelecek kaygılarının olduğu bir Türkiye portresi görüyoruz. Bugün de Ordu Milletvekilimiz Sayın Cemal Enginyurt beyin koyduğu irade, bu yürüyüşte ülke adına, millet adına bir mecrayı açabilmemiz adına bizim için çok kıymetlidir. Hakikaten TBMM’de temsil ettiği insanlarımızın hak ve hukukunu koruyabilmek için azami iradeyi hem TBMM’de hem diğer platformlarda ortaya koyduğunu milletimiz zaten biliyor.”

“Siyaset de mücadele de millet için yapılır, Hak için yapılır”

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ise yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:

“Sayın Genel Başkanım, sevgili Demokratlar. Bizi, ailemi, arkadaşlarımı Demokrat Parti ailesine dahil ettiğiniz, kucakladığınız için öncelikle hepinize teşekkür ederim. Sağ olun var olun. 41 yıl ülkücü hareket içerisinde ve Milliyetçi Hareket Partisi’nde mücadele ettim. Bu yıllar içerisinde particilikten ziyade hep şunu hedefledim, ilk gün öğrendiğim bir şeydi; siyaset de mücadele de millet için yapılır, Hak için yapılır. Hakkın olmadığı yerde, hakkın korunmadığı yerde adalet olmaz. 2,5 yıl önce cumhur ittifakı kapsamında MHP’den milletvekili seçildim. Bu süreç içinde bıkmadan, usanmadan beni milletvekili seçenlere sorumluluğumun gereği olarak esnafın, işçinin, köylünün, çiftçinin, sanayicinin derdini dile getirmekten çekinmedim. Israrla birilerinin “Bu söylediklerin cumhur ittifakına aykırıdır” demesine rağmen defalarca “Yapmış olduğun iş cumhur ittifakına zarar veriyor” denilmesine rağmen; “Ben sokağın sesini, ben milletin derdini haykırıyorum. Bu, cumhur ittifakına zarar vermek değildir. Cumhur ittifakının temsilcileri benim söylediklerimi haklı bir eleştiri, sokağın sesi olarak alırlarsa inanıyorum ki daha adil bir yönetim gerçekleştirirler” dedim.

Son olarak Tarım Bakanı’nın fındık rekoltesini 660 bin ton, ki şu an itibariyle 550 bin ton bile çıkmadı, açıklamasıyla birlikte ve “Fındık fiyatları pahalı olursa Avrupalı fındık almaz” demesine karşı bir tavır sergiledim. Tavrım yine cumhur ittifakına zarar vermek olarak algılandı ve MHP’den ihraç edildim.

“Hiç tereddüt etmeden Demokrat Parti’ye katıldım”

2,5 yıldır tanımaktan memnuniyet duyduğum, adamlığıyla, şahsiyetiyle, duruşuyla, beyefendi kişiliğiyle Gültekin Uysal kardeşimin daveti üzerine hiç tereddüt etmeden Demokrat Parti’ye katıldım. Demokrat Parti’de şunu gördüm; Demokrat Parti’de iade bekleyenler yok, avanta peşinde koşanlar yok, 70-75’ine merdiven dayamış olmasına rağmen Muhammet Kelleci’sinden, Ahmet Okur’una, Adnan Turfan’ından Ahmet Uyanık’ına, Fadıl Ünver’inden Hamdi Üçpınarlar’ına kadar hepsinin 25’lik delikanlı ruhuyla Türkiye’yi demokrat yapmak, büyük Türkiye yapmak istiyorlar. Böyle bir hareketin içerisinde olmaktan büyük bir memnuniyet duydum.

İnşallah bu birlikteliğimiz, Allah rahmet eylesin, Adnan Menderes’ten sonra, Süleyman Demirel’den, Turgut Özal’dan sonra, bugün, Gültekin Uysal beyefendiyle devam eden Demokrat Parti Türkiye’de “yeter artık söz milletin “diyerek devam edecektir. Tüm bu isimler, bu ülkeye büyük hizmetler ettiler. Karınca misali bizler de onların bıraktığı mirası iktidara taşıyacağız.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.