Okan Buruk hakemleri topa tuttu!

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Kayserispor maçı sonrası hakem kararlarını eleştirdi.

Okan Buruk hakemleri topa tuttu!
Yayınlama: 16.10.2022
A+
A-

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Kayserispor yenilgisini değerlendirirken, hakem ve VAR kararlarını eleştirdi. Buruk, “Yıllardır Galatasaray’ın hakkı yeniyor” ifadesini kullanırken, “Bu VAR hakemleri istenildiği gibi kullanılmaya başlandı. Bundan en çok etkilenen Galatasaray. Galatasaray’a karşı bir oluşum var. Bunu net şekilde görüyoruz” dedi.

Kayserispor maçının altıncı deplasmanınları olduğunu söyleyen Okan Buruk, “Deplasmanda ilk mağlubiyetimizi aldık. Özellikle ilk yarıdaki oyun bizim kalitemizde değildi. Top bizdeyken öne doğru dikine oynamakta zorlandık. Yavaş ve geriye oynadık. İkinci yarı biraz daha rakip sahada oynadık. Sonuç olarak bizim kalitemizdeki bir takımın oyununu oynamadık. Topu rakip ceza sahasına götürdük ama bitiricilikle ilgili sorunumuz devam etti. Rakip de kendi kalesinde iyi oynadı” dedi.

“Galatasaray’ın hakkı yıllardır yeniliyor”

Hakem kararlarını eleştiren Okan Buruk, “Golde el pozisoyunu görüyorum. VAR maalesef bugün yine çalışmadığını tekrar ortaya koydu. Mevcut düzendeki VAR hakemlerinin yetersiz ve tehlikeli olduğunu tekrar ortaya koydu. Bizim golümüz VAR’dan döndü. Hakem atamalarının sadece Galatasaray’ı sinir etmek için yapıldığını gördük. Arda Kardeşler, Yaşar Kemal Uğurlu ataması sinirleri bozmak için yapılan atamalar. Bunda kötü niyet arıyorum artık. Önceden aramıyorduk ama artık arıyoruz. İkinci yarı uzatma sürecenin bu kadar kötü kullanılması… Türk futbolunun en büyük sıkıntısı hakemler. VAR sisteminin de olumsuz olduğunu, kötü çalıştığını Türkiye söylüyordu. Tekrar bunu gördük. Her hafta birisini idare ediyorlar. Türkiye’deki mevcut VAR hakemlerinin sabitlenmesi daha sakıncalı ve tehlikeli bir hal aldı. Galatasaray’ın hakkı yıllardır yeniliyor. Yine yenildi. Oyunumuz iyi değildi. Ama VAR hakemlerinin oyuna etkisi üzücüydü. Bu anlamda şikayetçi ve mutsusuz. Ligin başından bu yana söylüyoruz. Sadece bizim aleyhimize VAR kararları var. İnşallah bununla ilgili düzenleme yapılır” sözleriyle tepkisini gösterdi. 

“Top kayıpları canımızı yaktı”

Galatasaray’ın maçtakı top kayıplarının çokluğuyla ilgili olarak ise Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “Bugün top kaybını fazla yaptık. Maçtan önce ‘Bu kadar kaliteli oyuncuların daha az top kaybı yapması lazım’ dedim. Son bir ayda ikinci maça çıktık. Önce milli takım arası, sonra bay geçtik. Ara vermek, bazen oyuncular için sıkıntılı olabiliyor. Bu kadar kaliteli oyuncuların bu kadar top kaybı yapmaması lazımdı. Rakip kaleye de gittik. Orada üretken olmalıydık. Oyuncularıma söyledim, ben onlara güveniyorum. Galatasaray taraftarları merak etmesin. Altı deplasman oynadık. İkinci yarı bunun dönüşü olacak. Şampiyonluk yolunda aldığımız bir yara. En kısa zamanda bunu tedavi edeceğiz. Bizlere ve oyunculara güvensinler. Aynı havayı yakalayacağız. Bugün kritik bir maçtı. Ama bundan etkilenmeyeceğiz. Şampiyonluk inancımızdan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Bunun için de çok çalışacağız” ifadelerini kullandı. 

“VAR’dan herkes şikayetçi”

“VAR’dan her hafta şikayet eden hakemler var” diyen Okan Buruk, “Bu VAR hakemleri istenildiği gibi kullanılmaya başlandı. Bundan en çok etkilenen Galatasaray. Galatasaray’a karşı bir oluşum var. Bunu net şekilde görüyoruz. Barış Alper Yılmaz’ın elini görüyorsunuz, o zaman penaltıyı da göreceksiniz. Sacha Boey’in ayağına gelen darbeyi de göreceksiniz. Görmüyorsanız, bu işi yapmayacaksınız. Çocuk oyuncağı değil bu. Bu kadar büyük hataların yapılması gerçekten oradaki insanların bu işle ilgili başarısızlığını gösteriyor. Başarısızlıktaki herkes hesap veriyor. VAR hakemleri, MHK. Mevcut VAR hakemleriyle bu sistem işlemiyor” açıklamalarını yaptı.

“Renklere göre mi karar veriliyor?”

VAR sistemiyle ilgili eleştirilerini sürdüren Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “VAR sistemi varken, hala hakem konuşuyoruz. VAR hakemleri, orta hakemleri de geçmeye başladı. Ümraniyespor’un VAR hakemleri için güzel klipleri var. Biz de merak ediyoruz, bu kararlar, renklere göre mi veriliyor? VAR hakemleri değişmeli! Yabancı VAR hakemi de olabilir. Kimseyle bağı olmayan, yabancı VAR hakemleri de Türkiye’de görev alabilir” sözleriyle yabancı VAR hakemine yeşil ışık yaktı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.