Meteoroloji’den 3 bölgeye sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji’den yapılan son değerlendirmelere göre: Akdeniz, Ege ve Marmara bölgeleri lodosla birlikte sağanak yağışlı.

Meteoroloji’den 3 bölgeye sağanak yağış uyarısı
Yayınlama: 28.12.2020
A+
A-

Yeni haftanın hava durumu raporu yayınlandı. Buna göre batı Akdeniz, Ege ve Marmara bölgeleri lodosla birlikte sağanak yağışlı. Akşam saatlerinde ise yağışlar, batı Akdeniz ve İç Anadolu’nun batısında devam edecek. Diğer bölgelerde önemli bir değişiklik beklenmiyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın batısı, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile İstanbul, Yalova, Bursa, Bilecik ve Bolu çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Güney Ege kıyıları ile Antalya çevrelerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kıyı Ege ve Antalya çevreleri ile Çanakkale’nin güney, Balıkesir’in batı kıyı ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2),Muğla’nın kıyı kesimleri ile Antalya’nın batı ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısı, Ege ve Batı Akdeniz’de kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Kıyı Ege ve Antalya çevreleri ile Çanakkale’nin güney, Balıkesir’in batı kıyı ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2),Muğla’nın kıyı kesimleri ile Antalya’nın batı ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.