ABD neden Tomahawk kullandı?

Pentagon, Suriye rejimine ait bir hava üssüne 50’den fazla Tomhawk füzesi fırlattı..

ABD neden Tomahawk kullandı?
Yayınlama: 07.04.2017
A+
A-

Sabah saatlerinde Pentagon, Suriye rejimine ait bir hava üssüne 50’den fazla Tomhawk füzesi fırlattığını açıkladı. ‘Kızılderili baltası’ anlamına gelen ‘Tomhawk füzesi’nin özellikleri ve ne olduğu merak konusu oldu.

‘Kızılderili baltası’ anlamına gelen Tomahawk, gemi ve denizaltılardan atılıyor. Nükleer başlık tayışabiliyor. Fiyatı 500 bin dolardan, 1.4 milyon dolara kadar yükselebiliyor. Uzunluğu: 5.5-6.25 metre, ağırlığı 1315-1587 kilo, çapı 51.81 cm, menzili 2500 km. Tomahawk füzesi, 450 kilo patlayıcı taşıyabiliyor ve saatte 880 km hıza ulaşıyor.

BU FÜZE RADARA YAKALANMIYOR

Akıllı füze olarak adlandırIlan Tomahawk füzeleri, alçak irtifadan yeryüzüne paralel hareket ediyor, engellerin çevresinden dolanıyor ve radara yakalanmıyor. Sığınaklar, radarlar, komuta merkezleri saldırılarında kullanılıyor.

ABD NEDEN TOMAHAWK FÜZESİNİ KULLANILDI?

ABD son derece teknolojik olan Tomahawk füzelerini daha önce de kullanmıştı. Ancak Suriye’de DEAŞ’a yönelik operasyonlarda savaş uçaklarını kullanan ABD, bu kez Akdeniz’de bulunan savaş gemisinden gönderdiği Tomahawk füzelerini tercih etti. ABD’nin bu tercihinin sebebi ise Rusya’nın S-400 uçaksavarlarına hedef olmamak. Öte yandan ABD Ordusu yetkilisi, olası bir hava saldırısında savaş pilotlarının hayatını kaybedebileceğini ve bunun da Trump alehine kullanabileceğini söyleyerek Tomahawk füzelerine başvurduklarını söyledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.