AK Parti ve CHP arasındaki fark ne kadar?

Türkiye 2023 seçimlerine giderken, anket şirketleri tarafından yapılan anketlerin sonuçları da açıklanmaya devam ediyor.

AK Parti ve CHP arasındaki fark ne kadar?
Yayınlama: 21.09.2022
A+
A-

Türkiye’de 2023 seçimlerine artık 1 yıldan daha az bir süre kalmasıyla birlikte partilerin anketlerde kaç oranında oy aldığı da daha fazla merak edilmeye başlandı. Bu durumun farkında olan anket şirketleri ise anketlerini art arda yayınlıyor. Son olarak anket yayınlayan şirket Aksoy Araştırma Şirketi oldu.

ANKETE CHP VE AK PARTİ ARASINDAKİ FARK DAMGA VURDU
Ankette CHP ile AK Parti arasındaki yüzde 0.6lık fark dikkat çekti. Ankette 1067 kişiye “Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz” sorusu yöneltildi. Paylaşılan sonuçlarda kararsız seçmenler dağıtıldı ve tablo oluşturuldu.

AK PARTİ YİNE DE BİRİNCİLİĞİ KAPTIRMADI
Buna göre katılan seçmenlerin yüzde 29.7’si tercihini AK Parti’den yana kullandı. CHP’yi tercih eden seçmenlerin oranı ise yüzde 29.1 oldu. CHP’yi 3. sırada yüzde 14.1 ile İYİ Parti takip etti. MHP’nin oy oranı anket kapsamında yüzde 7.6 olarak ortaya çıktı. DEVA Partisi yüzde 2.1 oranındaki seçmenin tercihi oldu. Saadet Partisi’ni ankete katılan seçmenlerin yüzde 1.1’i tercih etti. Gelecek Partisi yüzde 1 oy oranında yer aldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.