Bahçeli’den 128 Milyar Dolar sorusuna yanıt

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Bahçeli’den  128 Milyar Dolar sorusuna yanıt
Yayınlama: 20.04.2021
A+
A-
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin “Teferruattan arındırılmış, yalın ve anlaşılır, hükümleri arasındaki çelişkilerden ayıklanmış, kısa, net, milli ve manevi hayatımızın esaslarını kavramış, bize özgü, bizi yansıtan, gelecek ile geçmişi temerküz etmiş, gerekçeleriyle gerçekleri yakalamış bir anayasayla Cumhuriyetimizin yüzüncü yıl dönümünü kucaklamamız kaçınılmaz milli bir görevdir. Yeni bir sivil anayasa yapabiliriz, başarabiliriz” dedi. Bahçeli, muhalefete tepki göstererek “Bre utanmazlar 128 milyar doları bırakın da 104 emekli amiralin bildirisinin hesabını verin. Çünkü hepiniz işin içindesiniz. Aradığınız para devletin kasasında, peki siz neredesiniz?” dedi.

MHP lideri, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada TBMM’ye gelen fezlekelerin bir an önce karara bağlanması gerektiğini söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

Hiçbir menfur oluşumun, vatan evlatlarına kurşun sıkan hiçbir hain örgüt uzantısının gazi Meclis’te yeri olamaz. TBMM’de eşkıyanın hükmü değil, milletin hükmü geçerlidir. Gazi Meclis’te her fikre cevaz vardır ama bölücülüğü, ihanete icazet yoktur. TBMM’de biriken fezlekelerin bir an önce görüşülerek karara bağlanması terörle mücadeleyi kamçılayıcı bir işlev görecektir. Hiçbir bölücü odağın, terörizme yardım ve yataklık yapan hiçbir menfur oluşumun, Mehmetlerimize kast eden, vatan evlatlarına kurşun sıkan hiçbir hain örgüt uzantısının Gazi Meclis’te yeri olamaz, demokrasi adına söyleyecek tek bir sözleri dahi bulunamaz.

 
Yeni anayasa çağrısı
 
Bahçeli, yeni anayasa konusunda da çağrı yaptı:
 
Teferruattan arındırılmış, yalın ve anlaşılır, hükümleri arasındaki çelişkilerden ayıklanmış, kısa, net, milli ve manevi hayatımızın esaslarını kavramış, bize özgü, bizi yansıtan, gelecek ile geçmişi temerküz etmiş, gerekçeleriyle gerçekleri yakalamış bir anayasayla Cumhuriyetimizin yüzüncü yıl dönümünü kucaklamamız kaçınılmaz milli bir görevdir. Bu tarihi göreve MHP ön şartsız hazırdır. MHP yeni anayasa vizyonunu kavramış ve kararlılıkla çalışmaya koyulmuştur. Allah’ın izniyle yakın bir tarihte çalışmalarımız nihayete erecek, ortak akılla ve Cumhur İttifakı’nın ortak iradesiyle milletimizin şanına, şöhretine, vasfına, vakarına, varlığına müstahak bir anayasa hazırlık süreci inşallah tamamlanmış olacaktır.
MHP lideri, CHP’ye de seslenerek “Gelin bu sürece destek verin” dedi.
 
UKRAYNA-RUSYA GERİLİMİ
 
 
Türkiye bugün dört bir taraftan sıkıştırılmak, çembere alınmak istenmektedir. ABD’nin Karadeniz’e savaş gemisi göndermekten vazgeçip İngiltere’nin devreye girmesi bölgenin her türlü ihtimale açık olduğu görülmektedir. Ukrayna ile Rusya arasında çıkacak olası savaş kuşkusuz felakettir. Akdeniz’de Yunanistan çirkin bir senaryo dahilinde tahrik kampanyasını yoğunlaştırmaktadır.
 
DENDİAS-ÇAVUŞOĞLU ORTAK BASIN TOPLANTISI
 
Yunanistan Dışişleri Bakanı’nın sergilediği ifadeleri Türkiye’ye kriz çıkarmak üzere özel olarak gönderildiğini ortaya çıkarmaktır. Sayın Çavuşoğlu’nu yürekten tebrik ediyorum. Talimat veren Sayın Cumhurbaşkanımıza da saygılarımı sunuyorum. Yunan Bakan sert kayaya çarpmış, Türk pençesini yemiştir.
 
Akdeniz’in güvenliğini tehdit eden yegane ülke Yunanistan’dır.
 
“YUNANİSTAN TARİHTEN HİÇ DERS ALMAMIŞTIR”
 
Lozan Anlaşması çiğnenmektedir. Soydaşlarımız asla yalnız, çaresiz değildir, asla sahipsiz değildir. Görüldüğü kadarıyla Yunanistan tarihten hiç ders almamıştır. Bu küçücük ülke sanıyorum hafızasından çıkarmıştır. Densiz Dendias ve destursuz Miçotakis’e birilerinin tek tek anlatması iyi olacaktır. Yunanistan aklını başına almazsa değil kulağından bu gidişle boynundan olacaktır.
 
“TEK KELİMEYLE KANSIZLIKTIR”
 
Türk milleti evinden barkından kopmuş masum yavruları vicdan örtüsüyle korumaya alırken Yunanistan’ın ateşe vermesi tek kelimeyle kansızlıktır.
 
EMEKLİ AMİRALLERİN BİLDİRİSİ
 
Emekli amirallerin bildirisini anayasal hak gören cunta sevdalıları neyin ön hazırlığıyla hangi amaçların propagandalarıyla örgütlenmişlerdir. Şimdi de devreye beyni sulanmış Yargıtay eski başkanı mı girmiştir.
 
‘128 MİLYAR DOLAR’ TARTIŞMASI
 
Bre utanmazlar 128 milyar doları bırakın da 104 emekli amiralin bildirisinin hesabını verin. Çünkü hepiniz işin içindesiniz. Aradığınız para devletin kasasında, peki siz neredesiniz?

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.