Ebubekir Taşyürek ‘Arif Dağlar Kartal’a kalıcı izler bıraktı’

AK Parti Kartal İlçe Teşkilatı merhum Başkan Arif Dağlar’ı kabri başında andı.

Ebubekir Taşyürek ‘Arif Dağlar Kartal’a kalıcı izler bıraktı’
Yayınlama: 10.02.2022
A+
A-

AK Parti Kartal İlçe Teşkilatı merhum Başkan Arif Dağlar’ı kabri başında andı. AK Partililer, 2004 – 2009 yılları arasında Kartal Belediye Başkanlığı yapan Arif Dağlar’ı ikinci ölüm yıldönümünde de unutmadı.

Kartal Belediyesi eski Başkanı murhum Arif Dağlar’ın anma törenine, yakınları, AK Parti Kartal İlçe Başkanı Ebubekir Taşyürek, eski ilçe başkanlarından Mehdi Akman, Kartal Belediyesi meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Merhum Başkan Arif Dağlar’ın kabri başında okunan Kuran’ı Kerim sonrasında dualar edildi.  AK Parti Kartal İlçe Başkanı Ebubekir Taşyürek ise tören sonrasında konuşma yaptı.

Ebubekir Taşyürek; Arif Dağlar’ın başarılarından, Kartal’a olan katkılarından ve projelerinden bahsederek kendisinin kıyamete kadar hayırla yad edilmesini diledi.

Ebubekir Taşyürek’in konuşmasında şunları kaydetti:

“Bu gün 2004-2009 dönemi Kartal Belediye Başkanlığımızı başarıyla yapmış Arif Dağlar beyefendiyi Kur’an tilaveti ve dualarla anmak üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız.

10 Şubat 2020 tarihinde vefat eden kıymetli büyüğümüze bir kez daha Yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına ve camiamıza başsağlığı niyaz ediyorum.

Öncelikle biraz önce dinlediğimiz Kur’an tilaveti ve nezih dualar için kıymetli hocalarımıza ve bu programa katılarak yürekleriyle programımızı şenlendiren siz değerli kardeşlerimize, büyük ve güçlü Türkiye sevdalısı gönül dostlarımıza çok teşekkür ederim.
Hepinizden Allah razı olsun. Bizim medeniyet idrakimizde; herkesin faydalandığı ve varlığı devam ettiği müddetçe sevabı da devam eden hayırlar sadaka-ı cariye diye tarif edilmiştir. Camiler, okullar, yollar, köprüler, çeşmeler ve her çeşit hayır kurumları bunun birer örneğidir. Bunları yapanların, yapımına katkı sağlayanların amel defteri kapanmaz ve sevapları sürekli olur.

Merhum Arif Dağlar ağabeyimiz de geride bıraktığı eserlerle, ilkeleriyle, duruşuyla, dava adamlığıyla her daim ve inşallah kıyamete kadar hayırla yad edilecektir.

Arif Dağlar Başkanımızla ilgili söylenecek çok şey var. Ancak ben bu gün bunlardan sadece bir tanesini tarihe not düşmek üzere hatırlatmak istiyorum. Bugün maalesef Kartalı çöküntü alanına çeviren ve hiçbir problemini çözemediği gibi yeni problemleri de üzerine ekleyen sözde belediyecilere inat Arif Dağlar Başkanımız, 2008 yılında, herkesin gıptayla baktığı Kartalla ilişkin projelerini, ülkemizin sınırlarını bile aşarak Birleşmiş Milletlerin gündemine taşımıştı.

Türkiye’den örnek bir proje olması nedeniyle davet edilen merhum Kartal Belediye Başkanımız Arif Dağlar, BM Genel Merkezi’nde düzenlenen, “Bilişim Çağında Sürdürülebilir Kentleşme Forumu”nda yaptığı konuşmada dünyanın en büyük kentsel dönüşüm çalışması ve Kartalite Projesini anlatmıştı. Bugün onun vizyoner bakışından, görev adamlığından ve çalışkanlığından ders çıkarmaya devam ediyor, Kartal ilçemize kazandırdığı onlarca eseri kullanırken onu hayırla yad etmeye devam ediyoruz ve edeceğiz. Bir kez daha ruhu şad, mekânı cennet olsun.
Ailesinin, camiamızın ve bütün Kartallıların başı sağ olsun”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.