Kurban Bayramı ne zaman? 9 gün tatil olacak mı?

İkinci dini bayramımız Kurban Bayramı temmuzun kaçında? Kurban Bayramı tatili kaç gün?

Kurban Bayramı ne zaman? 9 gün tatil olacak mı?
Yayınlama: 06.06.2022
A+
A-

Kurban Bayramı ne zaman sorusu milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. Geçtiğimiz Nisan ayında idrak edilen Ramazan Bayramı’nın ardından, ikinci dini bayramımız Kurban Bayramı temmuzun kaçında? Kurban Bayramı tatili kaç gün? gibi sorular internet üzerinden araştırılmaya başlandı. Merak edilen her şeyi ve detaylarını haberimizde derledik. İşte detaylar…

Kurban Bayramı için geri sayım başladı. 2022 Kurban Bayramı tarihi belli oldu. Diyanet İşleri dini günler takvimine göre Kurban Bayramı temmuz ayında kutlanacak. Bayramda kurban ibadetini yerine getirmek isteyenler,  ayrılıp tatil planı yapanlar şimdiden araştırmalara ve hazırlıklara başladı. Peki, 2022 Kurban Bayramı’na kaç gün kaldı, bayram tatili kaç gün oldu? İşte Kurban Bayramı tarihi ve tatil hakkında son durum…

2022 KURBAN BAYRAMI HANGİ GÜN?

Bir çok vatandaş tatil planını Kurban Bayram’ına denk getirerek uzunca bir dinlemek istiyor. Kurban Bayramı ilk günü hafta sonuna denk gelmesi herkesin tatil planlarını bozdu. 2022 Kurban Bayramı cumartesi gününden başlıyor.

2022 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı temmuz ayında kutlanacak.

Arefe Günü: 8 Temmuz Cuma

Kurban Bayramı 1. Günü : 9 Temmuz Cumartesi

Kurban Bayramı 2. Günü : 10 Temmuz Pazar

Kurban Bayramı 3. Günü : 11 Temmuz Pazartesi

Kurban Bayramı 4. Günü : 12 Temmuz Salı

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?
 

9-10-11-12 Temmuz Salı tarihlerinde idrak edilecek olan Kurban Bayramı’nın 15 Temmuz Cuma günü ile birleştirilmesi için çarşamba ve perşembe gününün tatil ilan edilmesi gerekecek. 

Özellikle Turizm için önem arz eden bayram tatilinin uzatılması için beklentiler arttı. Ancak bayram tatilinin 9 gün olması yönünde herhangi bir açıklama gelmedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.