Hıncal Uluç 83 yaşında hayatını kaybetti

Gazeteci ve spor yorumcusu Hıncal Uluç 83 yaşında yaşamını yitirdi..

Hıncal Uluç 83 yaşında hayatını kaybetti
Yayınlama: 21.11.2022
A+
A-

Türkiye’nin önemli spor yazarlarından biri olan gazeteci Hıncal Uluç, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede 83 yaşında hayatını kaybetti. İki böbreğini de kaybeden Hıncal Uluç, kan zehirlenmesi sebebiyle tedavi altına alınırken bir süre önce kalçasını kırmış ve by-pass ameliyatı olmuştu.

Şimdiye kadar 10’a yakın ameliyat geçiren Hıncal Uluç, bir süredir İstanbul’da özel bir hastanede tedavi görüyordu.

İKİ BÖBREĞİNİ DE KAYBETMİŞTİ
Hıncal Uluç, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle 8 Temmuz Cuma sabahı yoğun bakıma kaldırılmıştı. Hıncal Uluç’un yakın dostu Sami Çölgeçen, “Doktorla konuştuk, Hıncal Bey’in durumu oldukça kritik. Kendisinin zaten 1 böbreğinde sıkıntılar vardı ve böbreğini kaybetmişti. Şimdi diğer böbreğinde de çok ciddi sıkıntılar ortaya çıktı. Bununla beraber başka sağlık sorunları da bulunmakta. Kendisi şu an yoğun bakımda yatıyor, durumunun ağır olduğunu öğrendik. 1960’dan beri çok yakındık, çok üzgünüm…” diye konuşmuştu. Akciğerinde de sorun yaşayan Hıncal Uluç’a, kan zehirlenmesi sıkıntısı nedeniyle de yoğun bakım tedavisi uygulanmıştı. Uluç, 10 Temmuz’da entübe edilmişti.

ERDOĞAN’DAN TAZİYE MESAJI
Cumhurbaşkanı Erdoğan da sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, “Vefatını üzüntüyle öğrendiğim, basın dünyamızın önemli isimlerinden gazeteci, yazar ve yorumcu Sayın Hıncal Uluç’a Allah’tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine, okurlarına ve medya camiamıza başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

HINCAL ULUÇ KİMDİR?
1 Kasım 1939 tarihinde Kilis’te dünyaya geldi. İlkokula Bandırma’da başlayan Uluç, 1952 senesinde ortaokula Antakya’da başlayıp geri kalan eğitimini de Ankara Kurtuluş Lisesi’nde tamamladı. Bir dönem İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde öğrenim gördü, sonrasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni kazandı. Yenigün gazetesinde spor sayfası hazırlamaya başlayan Uluç, böylece gazeteciliğe ilk adımını atmış oldu.

1967 senesinde askerlik vazifesini tamamlayan Hıncal Uluç, Mehmet Ali Kışlalı başta olmak üzere eski Yenigün ekibinin çıkardığı Yankı gazetesinde çalışmaya başladı. Aynı zamanda Cumhuriyet gazetesinde paralel olarak haftada iki gün spor yazıları yazan Uluç, TRT kurulunca pazartesi günleri yine Cumhuriyet’te tam sayfa TV gazetesi yaptı. 

1980 senesinde Gelişim Yayınları’nın sahibi Ercan Arıklı ile bir dergi çıkarmak üzere İstanbul’a gelen Uluç, Zafer Mutlu’nun daveti ile 1990 senesinde Sabah gazetesinde yazmaya başladı. Uluç son olarak Sabah gazetesinde yazarlık yapmaya devam ediyordu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.