Türkiye’de koronavirüs yasakları geri gelebilir

Bilim kurulu üyesi Tevfik Özlü, vaka sayılarındaki artışlar devam ederse kısıtlamaların gelebileceğini ifade etti.

Türkiye’de koronavirüs yasakları geri gelebilir
Yayınlama: 16.11.2020
A+
A-

2019 yılının son aylarında gündeme gelen koronavirüs, 2020 yılının Mart ayına gelindiğinde ülkemize girdi. İlk zamanlar alınan önlemler ve sokağa çıkma kısıtlamaları sayesinde vaka sayısı belirli bir noktada tutulabilirken, daha sonrasında önlemlerin gevşetilmesi ile salgın etkisini arttırdı.

Şu zamanlarda ise durum belki de en şiddetli noktasına geldi. Bilindiği gibi Türkiye’de uzun zamandır sokağa çıkma anlamında herhangi bir kısıtlama uygulanmıyor. Ancak bilim kurulu üyesi Tevfik Özlü tarafından yapılan açıklama, bu kısıtlamaların geri gelebileceğini ortaya koyuyor.

Türkiye’de koronavirüs kısıtlamaları geri gelebilir!

Son zamanlarda özellikle büyük şehirlerde koronavirüs vakaları giderek artıyor. Aciller ve yoğun bakım servisleri dolarken, durumun bu şekilde devam etmesi, insanların aklına acaba kısıtlamalar geri gelir mi sorusunu getiriyor. Bilim kurulu üyesi Tevfik Özlü de kısıtlamaların geri gelebileceği savını destekliyor. Özlü, “Test için kuyruklar var ve yoğun bakım yataklarında ağır vakaların sayısı artıyor. Ciddi sorunlar yaşanabilir.” diyerek tehlike çanlarının çaldığını ifade ediyor.

“Artışlar devam ederse elbette bazı kısıtlamalar, bazı sınırlamalar gelecektir” diyen Özlü, sözlerini “Tavsiyelerin zamanlaması, kapsaması, dozajı kamu yönetiminin elinde” diyerek sözlerini noktaladı. Koronavirüs tedbirlerinin geri gelmesi ve tekrardan evlere kapanmak hem ekonomik hem de psikolojik anlamda insanları zora sokabilir. Tabii ki sağlık her şeyden önce gelir ancak diğer faktörlerin de düşülmesi, şimdilik yasakların gelmesinin önündeki en büyük engel gibi gözüküyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.