Lionel Messi Arjantin’i kupaya taşıdı

Copa America şampiyonu Arjantin oldu; Lionel Messi ilk kupasını kazandı..

Lionel Messi Arjantin’i kupaya taşıdı
Yayınlama: 11.07.2021
A+
A-

Copa America finalinde Lionel Messi’li Arjantin, Brezilya’yı 1-0 mağlup ederek 15. kez kupanın sahibi oldu. Lionel Messi, milli takım formasıyla ilk resmi kupasını kazanırken, Arjantin’e galibiyeti getiren golü 22. dakikada Angel Di Maria attı.

Maracana Stadı’nda oynanan dev finalden Angel Di Maria’nın 22. dakikadaki harika golüyle 1-0 galip ayrılan Tangocular, 15. kez Copa America şampiyonluğu yaşadı. 28 yıl sonra zafere ulaşan Arjantin, Copa America’yı en çok kazanan ülke Uruguay’ın rekorunu egale etti.

Messi’den ilk kupa

Barcelona kariyerinde sayısız kupalar kazanan Arjantinli yıldız Lionel Messi, Milli Takım formasıyla ilk resmi kupasını Arjantin – Brezilya finalinde kazandı. Arjantin formasıyla uluslararası 151 maça çıkan tecrübeli oyuncu, milli takım kariyerinde 76 gol ve 53 asistlik performans gösterdi.

3 Copa America, 1 Dünya Kupası finali kaybeden Lionel Messi, Arjantin formasıyla ilk kupasını kazandı.

Bu istatistiklerle Messi aynı zamanda Arjantin Milli Takımı tarihinde tüm zamanlarda en çok forma giyen, en çok gol atan ve en çok asist yapan oyuncu unvanlarına sahip.

Lionel Messi, Copa America 2021’de 4 gol ve 5 asistlik performansıyla turnuvada Arjantin’i finale sırtlayan oyuncu oldu. Messi, turnuvanın en iyi oyuncusu seçildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.