Giresun’u sel vurdu: 5 kişi hayatını kaybetti

Giresun’un Dereli ilçesinde sel felaketi nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 5’e yükseldi.

Giresun’u sel vurdu: 5 kişi hayatını kaybetti
Yayınlama: 23.08.2020
A+
A-

Giresun, Samsun, Rize, Trabzon’da sel meydana geldi. Araçlar yollarda sürüklendi, istinat duvarları çöktü. Sel felaketi nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 5’e yükseldi. 150’ye yakın kişi kurtarılırken, kaybolan 12 kişiyi arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Giresun’da dün akşam saatlerinde etkili olan ve gece boyu şiddetini artıran sağanak nedeniyle Dereli ilçesi, nehre döndü; park halindeki araçlar, sel sularına kapılarak sürüklendi. Aksu Deresi’nin bazı noktalarda taşması sonucu Giresun- Dereli- Sivas yolu ulaşıma kapandı.

Sağanak nedeniyle debisi yükselen Aksu Deresi, merkeze bağlı Duroğlu beldesi civarında ve bazı bölgelerde taştı. Merkeze bağlı Ülper köyü yakınlarında kontrol noktası oluşturan polis ekipleri, araçların geçişine izin vermedi. Espiye ilçesi Gelevera Deresi kenarındaki evler de tedbir amaçlı tahliye edildi. Selin vurduğu bölgelere AFAD, UMKE, AKUT, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edilirken, bölge illerden de takviye istendi. Giresun Valiliği, bünyesinde kriz merkezi oluşturdu.

BAKAN SOYLU, GECE SEL BÖLGESİNE GELDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gece saatlerinde Giresun’a gelerek, şiddetli yağışlar sonrası 5’i jandarma ve 1’i iş makinesi operatörü olmak üzere 6 kişinin Tirebolu- Doğankent yolunda menfezin çökmesi sonucu dereye düşerek, kayboldukları noktada incelemelerde bulundu.

AFAD İl Müdürlüğü’nde Hasar Tespit ve Koordinasyon Toplantısı’na katılan Bakan Soylu, ilk açıklamasında, “Kapalı olan yollarımız var. Tirebolu- Doğankent yolu kapalı ve maalesef Tirebolu- Doğankent yolu üzerinde Doğankent’e giderken içerisinde 5 jandarmamızın bulunduğu araç, bir menfezde suların içinde gömülü olarak kaldı. Şu anda Jandarma Bölge Komutanı’mız, arama-kurtarma timlerimiz orada. Aracı görüyorlar ama ulaşamıyorlar ve yine orada bir iş makinesi ve operatörü kayıp. Tirebolu- Doğankent yolunda şu anda menfezin çökmesi ve o esnada araçların geçmesi sonucunda 5 jandarma, 1 de operatörümüzün kayıp olduğunu söyleyebilirim. Bunun yanı sıra Tirebolu-Güce yolunda problem yok ama Güce’den sonra bugün yayladan dönen İl Genel Meclisi üyelerimizin de içerisinde bulunduğu toplam 20 kişilik, 8 kişisi bir noktada, diğerleri başka bir noktada olmak üzere şu anda onlar da mahsurlar ve onlara da ulaşılamıyor. Şu anda kayıp olduğunu bildiğimiz 6 kişi daha var. Tirebolu’da 1 kişi, Merkez Çavdar’da 3 kişi, Tespi’de 1 kişi, Dereli Akkaya köyünde 1 kişi olmak üzer toplam 6 kişinin de kayıp olduğu ihbarını aldık. Toplam 12 kişi kayıp bilgimiz söz konusu” diye konuştu.

Pakdemirli: Tek günde ortalamanın 1.5 misli yağdı
Tüm zarar gören yerlerle ilgili temizlik ve tespit çalışmalarının yapıldığını aktaran Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de “Uzun yıllar ağustos ayı ortalamasının 1.5 misli bir günde yağdı” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.