Emekliye Zam beklentisi var

Emekli İkrimiyeleri için geri sayım erken başladı

Emekliye Zam beklentisi var
Yayınlama: 09.12.2022
A+
A-

Emekli ikramiyeleri için geri sayım erken başladı! 2023 emekli ikramiyeleri ne zaman yatacak?
Yeni yılın yaklaşmasıyla emekliye bayram ikramiyesi konusu en çok merak edilenler arasında yerini aldı. Ramazan ve Kurban Bayramı’nda olmak üzere yılda iki sefer verilecek olan emekliye bayram ikramiyesinin ne zaman yatırılacağını haberimizden öğrenebilirsiniz…Emekli bayram ikramiyesinin ödeneceği aylar belli oldu. Emeklilerin Ramazan Bayramı öncesi alacakları en az 1100 TL ikramiyenin tarihi vatandaşlar tarafından uzun süredir araştırılıyordu.

Emekli maaşı 3500 5000 6000 olanların 2023 maaşı netleşti!

BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK?

İlk ikramiyenin 20 Nisan arife gününde (Ramazan Bayramı) ya da öncesinde hesaplara geçmesi bekleniyor. 

  
İkinci ikramiye ise 27 Haziran’a denk gelen Kurban Bayramının arefe gününe kadar hesaplarda olacak. İkramiyeler emeklilerin maaş aldıkları bankalardaki hesaplarına yatırılacak.

NET TARİH BELLİ Mİ?

Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında ödenecek ikramiyelerle ilgili duyuru tarihleri Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılacak. Maaşlarını tahsis numarasının son rakamına göre alan emekliler ikramiyelerini de ya bu şekilde ya da farklı günlerde alabilecek.

  
BAYRAM İKRAMİYESİNDEN KİMLER YARARLANACAK?

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri, şehit yakını ve gaziler, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er-erbaşlar, geçici köy korucuları, şeref aylığı sahipleri, şampiyon sporcular, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, terörden zarar gördüğü için aylık bağlanan siviller ile bunlardan hayatını kaybedenlerin hak sahipleri.

 
BAYRAM İKRAMİYESİ TUTARI FARKLI MI OLACAK?

Ramazan ve Kurban bayramları öncesi geçtiğimiz dönemde 1100 TL ödenmişti. Bu bayramda ikramiye rakamının zamlanması beklen

İKRAMİYE HACZEDİLEMİYOR

Emekli ve maluller maaş tutarına bakılmaksızın bu ödemeleri alacak. Diğer kesimlerin ise ikramiyesi hisse veya iş göremezlik derecesine göre değişecek. Ödemeden kesinti yapılamayacak ve haczedilemeyecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.