Ankara – İzmir arası 3.5 saate düşüyor!

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, ”Ankara-İzmir seyahat süresini 3 saat 30 dakikaya düşüreceğiz” dedi.

Ankara – İzmir arası 3.5 saate düşüyor!
Yayınlama: 19.11.2020
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ”Ankara-İzmir arasında 14 saat olan demir yolu seyahat süresini 3 saat 30 dakikaya düşüreceğiz.” dedi.

Bakan Karaismailoğlu’nun açıklamaları şöyle:

Ankara-Sivas YHT hattının altyapı yapım çalışmalarında yüzde 95 fiziki ilerleme sağladık. Üstyapıda 712 kilometre ray serimini tamamlandık.

Son 18 yılda demir yollarına toplam 169,2 milyar lira yatırım yaptık. 2009’da Türkiye’yi tanıştırdığımız yüksek hızlı tren hatlarımızın kapsamı sürekli genişliyor.

İlerleyen yıllarda kuzey hat olarak belirtilen Çin-Rusya üzerinden Avrupa’ya gerçekleşen yıllık 5 bin blok trenin yüzde 30’unun geçişini Türkiye’ye kaydırmak için çalışıyoruz.

Ulaştırma ve Lojistik Master Planı çalışmaları kapsamında demiryolunun payını ilk etapta yüzde 5’ten yüzde 10’a çıkarmayı hedefliyoruz.

229 kilometrelik Halkalı-Kapıkule projesinin ilk etabı olan 153 kilometre uzunluğundaki Çerkezköy-Kapıkule kesiminin yapımına başladık. Bugün itibariyle yüzde 13 fiziksel ilerleme sağladık.

Ankara-İzmir arasında 14 saat olan demir yolu seyahat süresini 3 saat 30 dakikaya düşüreceğiz.

Uydu haberleşme kapasitemizi geliştirmeye devam ediyoruz. Türksat 5A’yı Aralık ayında, 5B’yi ise 2021 ilk yarısında fırlatıyoruz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.