Emekliler sokağa inip eylem yaptı!

Tüm Emekliler Sendikası üyeleri, en düşük maaşın asgari ücret düzeyinde olması ve şartlarının iyileştirilmesi talebiyle Kadıköy’de eylem yaptı.

Emekliler sokağa inip eylem yaptı!
Yayınlama: 14.12.2022
A+
A-

Kadıköy İskelesi Atatürk Anıtı önündeki eyleme, sendika üyelerinin yanı sıra bazı siyasi parti temsilcileri ve meslek örgütü üyeleri de katıldı. “Emekli maaşı ile geçinemiyoruz” ve “Maaşlara ek zam yapılsın” pankartlarının taşındığı eylemde grup adına yapılan açıklamada, emekli maaşının enflasyon verilerine göre iyileştirilmesi ve en düşük maaşın asgari ücret düzeyine çıkarılması çağrısında bulunuldu.

 

“İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ”

Bütçe görüşmelerinde emekliler için ayrılan payın artırılması gerektiği belirtilen açıklamada, “TÜİK verilerine göre yüzde 85’e varan enflasyon yüzünden en önemli ihtiyaçlarımızı alamaz duruma geldik. Emek verdiğimiz ülkede insanca yaşamak istiyoruz. Ödediğimiz primlerin karşılığını, hakkımız olanı istiyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

YILDA 4 KEZ İKRAMİYE İSTEDİLER

Açıklamada ayrıca intibak yasanının çıkarılması, emeklilere yılda 4 kez asgari ücret düzeyinde ikramiye ödenmesi, elektrik, su ve doğal gaz giderleri için katkıda bulunulması istendi. Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.