Kanye West ile Kim Kardashian boşandı

Son dönemde ırkçı söylemleriyle gündemde olan rapçi Kanye West ile reality şov yıldızı Kim Kardashian boşandı.

Kanye West ile Kim Kardashian boşandı
Yayınlama: 30.11.2022
A+
A-

Son dönemde ırkçı söylemleriyle gündemde olan rapçi Kanye West ile reality şov yıldızı Kim Kardashian, sekiz yıllık evliliklerini Şubat 2021’de bitirmiş, çocukların velayet durumu nedeniyle davaları devam etmişti. Yaklaşık iki yıllık dava resmen sonuçlandı. Ünlü çiftin dört çocuğunun kimde kalacağı konusunda karar verilirken, West’in Kardashian’a ödeyeceği nafaka da ortaya çıktı.

Adını mahkeme kararıyla resmen ‘Ye’ olarak değiştiren ve son dönemde davranışlarıyla gündemden düşmeyen Kanye West, geçtiğimiz aylarda eski eşi ve çocuklarının annesi Kim Kardashian, evlilik sözleşmelerine bağlı kalarak; 2021 yılının Şubat ayında ayrılmıştı. Los Angeles Yüksek Mahkemesi, Kardashian’ın bekar ilan edilme talebini yasal olarak kabul ederken, West’in itirazını dikkate almamıştı. İkilinin, dört çocuğunun velayeti ve mal paylaşımı konusu ise henüz netleşmemişti.

YAHUDİ KARŞITI SÖYLEMLERİ NEDENİYLE İŞBİRLİKLERİNİ KAYBETTİ

Geçtiğimiz haftalarda ise Fransa’daki Paris Moda Haftası’nda, üzerinde “Beyazların hayatı önemlidir” yazan bir gömlek giydiği için ağır eleştiriler alan Kanye West’in Twitter ve Instagram hesapları, Yahudi karşıtı paylaşımlar yapması nedeniyle kilitlenmişti. Yahudiler ve siyahiler ilgili nefret söylemine varan ifadeleri sonrası tüm dünyada bilinen büyük markalar rapçiyle milyon dolarlık işbirliklerini sonlandırmıştı. Menajerlik ajansı da ünlü isimle çalışmayı bırakmıştı.

‘ESKİ EŞİNİN MÜSTEHCEN GÖRÜNTÜLERİNİ GÖSTERDİ’ İDDİASI!

Ünlü bir markanın ırkçı söylemleri nedeniyle Kanye West ile bağlarını koparmasının ardından, eski çalışanları rapçinin ‘yıldırma taktiği’ olarak kendilerine yetişkin içerikli filmler ve eski eşi Kim Kardashian’ın müstehcen görüntülerini gösterdiğini iddia etmişti.

Rolling Stone’da yayınlanan bir habere göre; genç bir çalışan, West’in 2018’deki bir iş görüşmesi sırasında kendisine 41 yaşındaki reality şov yıldızının özel bir fotoğrafını gösterdiğini anlatmıştı. İsmi paylaşılmayan kişi, 45 yaşındaki rapçinin telefonundan Kardashian’a ait bir görüntüyü açıp; “Karım bana bunu gönderdi” dediğini ileri sürmüştü. Başka bir eski çalışan ise, ünlü ismin eski eşi Kim Kardashian’ın müstehcen bir videosunu ekibine gösterdiğini belirtmişti.

“İNSANLARIN SINIRLARINI TEST ETMEK İÇİN BİR TAKTİK”

Eski çalışanlar ayrıca, West’in kendi seks kasetleri de dahil olmak üzere sürekli olarak yetişkin içerikli görüntüler ve videolar gösterdiğini iddia etmişti. Bir kişi, West’in bu tarz görüntülerle özellikle kadın çalışanları rahatsız ettiğini öne sürerken; başka bir kişi de, “Bunun bir insanı çökertmek ve ona sarsılmaz bağlılıklarını sağlamak, insanların sınırlarını test etmek ve yok etmek için bir taktik olduğunu hissediyorum” demişti.

VELAYETİ PAYLAŞACAKLAR

Tüm bunların ardından Page Six’in teyit ettiğine göre; Kim Kardashian ve Kanye West, boşanma davalarını sonuçlandırdı. Mahkeme belgelerinden 42 yaşındaki reality şov yıldızı ve 45 yaşındaki rapçinin, dört çocukların velayetini paylaşacakları öğrenildi.

Kim Kardashian’a yakın kaynaklar, TMZ’ye; West’in de daha önce eylül ayında itiraf ettiği gibi, çocukların zamanın yüzde 80’inde annelerinde kalacağını söyledi.

AYDA 200 BİN DOLAR NAFAKA

Anlaşmaya göre; Kanye’nin, eski eşine ayda 200 bin dolar (yaklaşık 3 milyon 800 bin TL) nafaka ödemesi gerekiyor. Hem Kardashian, hem de West eş desteğinden feragat ettikleri için bu nafaka sadece çocuklarının giderleri için kullanılacak.

ÇOCUKLARIN EĞİTİM MASRAFLARININ YARISINDAN SORUMLU

Rapçi, çocukların eğitim masraflarının (okul harçları gibi) ve güvenlik giderlerinin yüzde 50’sinden de sorumlu olacak. Kardashian ve West’in dört çocuklarından herhangi biriyle ilgili bir anlaşmazlık yaşamaları halinde, anlaşma uyarınca arabuluculuğa katılmaları gerekiyor. Ancak, taraflardan birinin arabuluculuğa katılmaması halinde, katılan taraf karar mercii haline gelecek.

Bunlara ek olarak, ikilinin mülkleri ve varlıkları da eski çiftin evlilik öncesi anlaşmasına uygun olarak paylaştırıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.