Coronavirüs televizyona ilgiyi artırdı

Corona virüs salgını televizyon izlenme oranlarını yüzde 23 artırdı.

Coronavirüs televizyona ilgiyi artırdı
Yayınlama: 02.05.2020
A+
A-

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) Başkanı Yusuf Gürsoy, salgının medyaya etkilerini değerlendirdi.

Ülkelerin, günümüzde internet televizyonuna kaydığını aktaran Yusuf Gürsoy, Türkiye’nin herhangi bir ücret ödemeden izlenen açık televizyonculukta dünya birincisi olduğunu aktardı.

 

Corona virüs salgını sürecinde, halkın bütün bilgiyi haber kanallarından aldığını söyleyen Yusuf Gürsoy, böylece haber kanallarına olan güvenin arttığını ve izlenme oranlarının yükseldiğini vurguladı.

Televizyon ve radyo gibi geleneksel medyanın corona virüs gibi insani kriz dönemlerinde en önemli aktör olduğunu söyleyen Yusuf Gürsoy, “Halkın haber alması, bilgiye ulaşması, duyarlılığın oluşması medya aracılığıyla oluyor. Bu dönem radyo ve televizyonlarımıza olan güvene olumlu yansıdı. Özellikle haber kanallarımızın etkisi de arttı” dedi.

Dünya genelindeki televizyonların içeriğinin yüzde 70’ini iç yapımların oluşturduğunu söyleyen Yusuf Gürsoy, “İthal edilen içeriklerden yüzde 25’i Türkiye’den karşılanıyor. Rakamlar, Avrupa Birliği (AB) kuruluşu EuroData’ya ait, yüzde 25 ciddi bir rakam. İçerik üretmede ne kadar iddialı olduğumuz gösteriyor. Maalesef corona virüs salgını nedeniyle dizi setleri ara verdi, bir takım çıkış yolları aranıyor. Bazı yönetmen ve yapımcılar çekim mekanlarını evlere taşıyarak, senaryoyu farklılaştırarak evde içerik bekleyen insanların taleplerini karşılamaya çalışıyor” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.