Meteoroloji’den 3 il için sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji’den yapılan son hava durumu tahminlerine göre Trakya, Ege, Akdeniz’in doğusu ile Doğu Anadolu yağmura teslim olacak.

Meteoroloji’den 3 il için sağanak yağış uyarısı
Yayınlama: 08.12.2022
A+
A-

Meteoroloji’den yapılan en son değerlendirmelere göre ülkemizin güney, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz (Isparta hariç) ile Ankara, Eskişehir, Bolu, Düzce, Zonguldak, Malatya, Elazığ, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Ege kıyıları ile Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus bekleniyor.

 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Yağışların, Ege kıyıları ile Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Aydın, Muğla ve İzmir çevrelerinde kuvvetli olması beklenen sağanak, sele dönüşebilir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.