Ahlam Albashır bakın PKK’ya nasıl katılmış?

Taksim’i kana bulayan Ahlam Albashır’ın ifadesinde terör örgütüne nasıl katıldığını itiraf ettiği öğrenildi.

Ahlam Albashır bakın PKK’ya nasıl katılmış?
Yayınlama: 17.11.2022
A+
A-

Beyoğlu Taksim’deki İstiklal Caddesi üzerinde pazar günü PKK/YPG silahlı terör örgütü mensubu olduğu tespit edilen Ahlam Albashır tarafından bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 6 kişi hayatını kaybederken 81 kişi ise yaralandı.

Ahlam Albashır, polis tarafından kısa sürede yakalandı. Polis, Albashır’la birlikte saldırıya karıştığı tespit edilen 51 kişiyi daha gözaltına alındı.

52 şüpheliden 2’si emniyetteki ifadelerinin ardından serbest kalırken Albashır’in de aralarında bulunduğu 49 kişi bu sabah adliyeye sevk edildi. Azez’de yakalanan Hüsam kod adlı teröristin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor.

“AHMED’İN İZİNİ KAYBETTİM AMA ÖRGÜTLE BAĞIM KOPMADI”

Saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashır’in emniyette verdiği ifadesinin detaylarına ulaşıldı. Ahlam Albashır, polise verdiği ifadede örgütle nasıl tanıştığından eylem günü yaşananlara kadar bütün detayları anlattı.

Sevgili olduğu bir erkek vasıtasıyla örgütle tanıştığını belirten Albashır’ın, “YPG ile tanışmam 2017 yılında Münbiç’te oldu. YPG üyesi olduğunu öğrendiğim Ahmed A. isimli bir erkekle tanıştım. Ahmed A. ile sevgili oldum. Sonra Ahmed, Cerablus’a gitti arkasından da ben gittim. Burada örgüt beni içine çekmeye çalıştı görevler teklif etti. Bir süre sonra Ahmed A.’nın izini kaybettim ama örgütle ilişkim kesilmedi. Onlar da beni bırakmadı” dediği öğrenildi.

ATÖLYE SAHİBİ GÖZALTINDA

Öte yandan Ahlam Albashır ile karı-koca rolü yaptığı Bilal Hassan’ın kaldığ Esenler’deki atölyenin sahibi Ferhat H.’in de terörle bağlantısı olduğu, sosyal medya hesabından Terör propagandası yaptığı ve Kobani’den aldığı talimatla Ahlam Albahsır ve Bilal Hassan’ı evinde misafir ettiği öğrenildi.

4 POLİS MİNİBÜSÜNE BİNDİRİLDİLER

AA’da yer alan habere göre İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi’nde bulunan yerleşkesinde 4 polis minibüsüne bindirilen çok sayıda zanlı, zırhlı araçlar eşliğinde İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve çevredeki hastanelere sağlık kontrolüne götürüldü.

O TERÖRİST DE SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

50 şüpheli arasında patlayıcıyı olay yerine bırakan Suriye uyruklu terörist Ahlam Albashır da bulunuyordu.

TERÖRİSTİN İTİRAFLARIYLA SURİYE’DE BİR HÜCRE ÜYESİ YAKALANDI

Terör saldırısıyla bağlantılı olduğu iddiasıyla İstanbul’da gözaltına alınan 50 şüphelinin İstanbul Terörle Mücadele Şubesindeki sorgusu tamamlanırken, eylemde olay yerine patlayıcıyı koyan Ahlam Albashir adlı kadın teröristin çapraz sorguda verdiği ifadelerle Suriye’nin kuzeyindeki Azez’de dün akşam düzenlenen operasyonda ‘Hüsam, kod adlı 1 şüpheli daha gözaltına alındı.

Kanlı saldırıda bombacı kadın teröriste yardım ve yataklık yaptığı belirlenen ‘Hüsam’ kod adlı PKK/YPG mensubu, Türk güvenlik ve istihbarat birimlerince kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.

Dün akşam yakalanan ‘Hüsam’ kod adlı hücre üyesiyle birlikte eylemde doğrudan ya da dolaylı olarak parmağı olan 51 şüpheli gözaltına alınmış oldu.

 

İTİRAF ETTİĞİ ÇOK KRİTİK BİLGİLER VAR

İstanbul’un en kalabalık caddelerinden İstiklal Caddesi’nde sivil hedeflere yönelik yapılan saldırının kilit ismi Ahlam Albashar, dün 8 kişiden oluşan ve Arapça bilen uzman bir ekip tarafından sorgulanmıştı.

Terörle Mücadele Şubesinde çapraz sorguya alınan teröristin, Suriye’deki PKK/YPG yönetiminden verilen eylem talimatına ilişkin güvenlik birimleri için kritik öneme sahip bilgiler paylaştığı öğrenildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.