Geleceğimiz

Ortak geleceğimizi yeniden var etmenin mücadelesi içindeyken yıllardır bizleri sömüren  odakların   yarattığı iktidar oyunlarıyla birbirimizle uğraştık  var olan tüm değerlerimizi  bir bir kaybettik. Umutlarımızı  tükettik… Yılgınlığa sürüklendik… Sebebini bildiğimiz o kadar sorun var ki bunları aşmak için güven duygumuzu yok ettik. Bu sebepten yeniden aramızdaki güveni yaratmak için birbirinin varlığından memnuniyet duyan bir  sürecin başlatılması  […]

Yayınlama: 11.04.2019
A+
A-

Ortak geleceğimizi yeniden var etmenin mücadelesi içindeyken yıllardır bizleri sömüren  odakların   yarattığı iktidar oyunlarıyla birbirimizle uğraştık  var olan tüm değerlerimizi  bir bir kaybettik.

Umutlarımızı  tükettik…

Yılgınlığa sürüklendik…

Sebebini bildiğimiz o kadar sorun var ki bunları aşmak için güven duygumuzu yok ettik.

Bu sebepten yeniden aramızdaki güveni yaratmak için birbirinin varlığından memnuniyet duyan bir  sürecin başlatılması  gerekliliği  vardır.

Bunca yıl sonra  yaşanan  başarının  bir umuda dönüştüğü  nisan ayında  herkesin kendine  bir ders çıkartması gerektiğini düşünüyorum.

Artık Türkiye kendine  yeni  bir yol haritası çizecektir.  Siyasetteki dilin herkesi rahatsız ettiği bir dönemde sevginin barışın  onurun  ve adaletin   mutlaka karşılık  bulacağına inancım tamdır. Yeter ki  samimiyet  erdemin  ve  bilginin kıymetini  bilelim. Vara yoğa karalamanın kimseye faydası yoktur. Herkesin hak ettiği bir değerlendirme sürecinde iş başına gelenlerin yitirdiğimiz tüm değerleri ayağa  kaldırması gerekiyor.

Bilgiye sevgiye ve ilgiye ihtiyacımız var. Bunları unutmadan karşımızda bulunan  kötülüklere haksızlıklara  cehalete   karşı  birlikte mücadele etmemiz gerekiyor.

İnsanın nasıl göründüğüne değil, insanın  ilgisine  bilgisine  ve sevgisine değer  vermek gerekiyor.

Boşa kavga,  aczin  ve komplekslerin  ürünüdür. Açıkça emekleri  boşa  çevirmektir asıl  kavga  bizlere  her türlü haksızlıkları yapan sisteme  ve bu  sisteme ayak uyduran işbirlikçilerdir.

Bir yerlere varma hedefindeysek önce amaçlara varmak için emekle  bilgiyle  saygıyla  vefayla  ulaşma erdemliliğin de olmamız  gerekir. Bile bile talep edenlere fırsat  yaratmak hem zafiyet hem de bir köleliktir.

Birlerinin kendine birilerini kendilerine  sebep yaratarak  var oluş hareketi zavallılıktır. Düzeni  ve kuralı  belli olmayan  bir  sisteme teslim olmak  ve ondan medet  beklemek  vara yoğa  konuşmak asıl  sebeplerden  kaçmaktır.

Beklentilerle bizlere sonuçları yaşatan  düzensiz anti demokratik sistemdir  ve  bu sistemi yaşatanlardır. Bunlarla uğraşmak istemeyen zavallılar insanlarla uğraşarak sonuç alamazlar.

METİN AĞIRMAN

MİMAR / HARİTA  KADASTRO MÜHENDİSİ

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.