Bakan Dönmez’den ‘yaz saati’ açıklaması

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, yaz saati uygulamasıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Bakan Dönmez’den ‘yaz saati’ açıklaması
Yayınlama: 02.11.2021
A+
A-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçe teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülerek kabul edildi. Komisyonda sunum yapan Enerji Bakanı Fatih Dönmez, milletvekillerinin soru ve eleştirilerine yanıt verdi. Dönmez, yaz saati uygulamasıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Türkiye’de 2016 yılından bu yana uygulanan kalıcı yaz saati uygulamasının ne tür sonuçlar doğurduğu, enerji tasarrufu yapılıp yapılmadığı da Bakan Dönmez’e yöneltilen sorular arasında yer aldı.

Uygulamaya ilişkin İstanbul Teknik Üniversitesi’yle bir sözleşmelerinin olduğunu belirten Dönmez, uygulamanın başlamasından bu yana elde edilen tasarrufun yaklaşık 6,82 milyar kilovatsaat olduğunu söyledi. Bu tasarrufun parasal karşılığının tek zamanlı tarifeye göre 3,97 milyar lira olduğunu belirten Bakan Dönmez sözlerini şöyle sürdürdü:

“Üç zamanlı tarife alırsak -ki o biliyorsunuz puan saatler akşam biraz daha pahalı- oradaki rakam da 5,94 milyar lira. Ayrıca, bununla birlikte Avrupa Birliği Komisyonu tarafından üye ülkeler 28 Mart 2021’den itibaren tek saat uygulamasına geçilmesi tavsiye kararı iletilmiş olup üye ülkeler bu yönde kararlarını kendileri alacak. Yani, bizim bundan üç-dört sene önce geçtiğimiz uygulama konusunda Avrupa Birliği de kendi üyelerine bu doğrultuda adım atmalarını önermiş.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.