Srebrenitsa Katliamı Kartal’da anıldı

Sırplar tarafından Bosna’da gerçekleştirilen Srebrenitsa Soykırımı’nın yıl dönümü Kartal’da duygusal anlara sahne oldu.

Srebrenitsa Katliamı Kartal’da anıldı
Yayınlama: 11.07.2022
A+
A-

Kartal Belediyesi ve Anadolu Yakası Bosna Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği 11 Temmuz 1995’te, Sırp ordusunun Bosna-Hersek’in doğusunda bulunan Srebrenitsa’yı işgal ederek genç, yaşlı, çocuk, kadın, erkek demeden 8 binin üzerinde Boşnak sivili katledişinin 27’nci yılı dolayısıyla, Kartal’da bir anma programı düzenledi.

Kartal Meydanı’nda bulunan Srebrenitsa Anıtı önünde düzenlenen anmaya CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Bursa Milletvekil Yüksel Özkan, bir süre önce siyasi yasak getirilen CHP İstanbul eski İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Kartal Belediye Başkanvekili Mustafa Oktay Aksu, Başkan Yardımcıları Cengiz Türkmen ve Adem Uçar, Memleket Partisi İstanbul İl Başkanı Erdoğan İlsever, Kartal İlçe Başkanı Orhan Nurman, Kartal belediyesi Meclis Başkanvekili Özlem Bulut, Bosna-Sancak Derneği Başkanı Erdoğan Erdem, STK başkan ve yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kartal belediye Başkanvekili Mustafa Oktay Aksu anma töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bir kaç yıl önce katliamın yaşandığı topraklara gittim. Üzerinden yıllar geçmesine rağmen Sırp faşistlerin yaptığı katliamın izleri hâlâ çok sıcak duruyor.. Oradaki acğıyı hissetmek için Türk olmanıza, Müslüman olmanıza da gerek yok, insan olmak yeterli.. Biz yöneticilere düşen görev ise bu tür katliamları gelecek nesillere aktarmak ve unutturmamak olmalı.”

CHP İstanbul eski İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise şöyle konuştu:

“27 yıl önce NATO’nun Birleşmiş milletler’in gözü önünde Avrupa’nın tam da ortasında inanılmaz bir katliam yaşandı. Bu faşist katliama ve göz yumanlara hesap sormak zorundayız. Tüm Boşnak kardeşlerimizin acısını bir kez daha paylaşıyorum. Bu acıyı unutmamak için bu anıtı yapan Kartal eski Belediye Başkanı Altınok Öz, ve her yıl anma programları düzenleyen şimdiki başkanımız Gökhan Yüksel’i kutluyorum. Umarım bir daha böyle acılar dünyanın hiç bir yerinde yaşanmaz.”

Konuşmaların ardından Srebrenitsa Anıtı’na karanfiller bırakıldı.

Bu arada ölen her bir Bosnalı için anıtın etrafına bir çift ayakkabı bırakıldı.. Anıta bırakılan özellikle çocuk ayakkabıları, törene katılanlara duygusal anlar yaşattı..

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.