Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı; donacağız!

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı; donacağız!
Yayınlama: 18.12.2021
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 18 Aralık Cumartesi günü tarihli güncel hava durumu raporuna göre yurt genelinde bugün soğuk ve yağışlı bir hava bekleniyor. Çok sayıda il için sarı kodlu uyarı yapılan raporda, yağışların kıyı kesimler ile Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olacağı değerlendiriliyor.

Yağışların; kıyı kesimler ile Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

ÇOK SAYIDA İL İÇİN SARI KODLU UYARI
Yağışların; Çanakkale’nin doğusu, Balıkesir’in güneybatısı, Bursa’nın güneyi, Konya’nın güney ve batısı, Burdur’un güney ve doğusunun yüksekleri, Isparta, Antalya, Mersin çevreleri, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Denizli’nin yüksekleri ile Muğla’nın Yüksekleri, Adıyaman, Diyarbakır, Batman, Bingöl, Muş, Bitlis ve Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağmur ve sağanak, yüksek kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden ani sel, su baskını, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar, buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR ETKİLİ OLACAK
Rüzgarın Marmara ile Kuzey Ege’de kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına(40 – 70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.