Emekli maaşı ne kadar olacak?

Emekli maaşı yeni yılda ne kadar olacak? Milyonlarca emeklinin gözü Aralık enflasyonunda.

Emekli maaşı ne kadar olacak?
Yayınlama: 17.12.2021
A+
A-

Emekli maaşı ne kadar olacak? Yeni yılda emekli maaşına ne kadar zam gelecek? SSK ve Bağkur’dan emekli olan milyonlarca kişi Ocak ve Temmuz ayında olmak üzere yılda iki kere zam alıyor. Emekli maaşı enflasyon verilerine göre 6 ayda bir artıyor. Emekliler son olarak Temmuz ayında yüzde 8.35 zam almıştı.

EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK? ZAM GELDİ Mİ?

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre; enflasyon temmuzda yüzde 1.80, ağustosta yüzde 1.12, eylülde yüzde 1.25, ekimde yüzde 2.39, kasımda ise yüzde 3.51 olmuştu. İkinci 6 aylık dönemin 5 ayında kümülatif yüzde 10.46’lık enflasyon rakamına ulaşıldı. Geriye sadece aralık ayı enflasyonu kaldı. Kur ve hammadde etkisiyle aralık enflasyonunun da kasımın üzerinde çıkabileceği ifade ediliyor. Merkez Bankası beklenti anketine göre aralık için enflasyon öngörüsü yüzde 3.37 seviyesinde.

Posta’nın haberine göre; kabaca yüzde 3-5 arasında beklenti olduğunu söyleyebiliriz. Bu beklentiye paralel 6 aylık enflasyonun da yüzde 13.70-16.00 arasında gerçekleşeceği hesaplanıyor.Yani maaşlara bu oranda zam yansıtılacak. Bunlara ilave olarak emekli maaşında iyileştirme de öngörülüyor.

Geçen yıl SSK ve Bağkur emekli maaşının en düşüğü 1.500 liraya sabitlenmişti. Şimdi bu taban tutarın 2 bin liraya artırılması üzerinde çalışmalar yapılılıyor. Kamu çalışanlarına yönelik ek zammın emekliye de verilmesi planlanıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Emeklilerin gelirlerinin düzeltilmesiyle ilgili çalışmamız var. Bu çalışmayı çok kapsamlı bir şekilde yürütüyoruz” demişti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.