İstanbul dahil 25 ile sağanak yağış uyarısı

Kurban Bayramı’nı yağışlı geçiren İstanbul ve Ankara için bayram sonrasında da sağanak yağışlar bekleniyor.

İstanbul dahil 25 ile sağanak yağış uyarısı
Yayınlama: 13.07.2022
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu; Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’de Sinop hariç, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Tokat ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

25 İL İÇİN YAĞIŞ UYARISI

Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Bolu, Bursa, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Eskişehir, Ankara, Çankırı ve Ardahan’da gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. İstanbul, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’de ise hafif sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor.

DOĞU’DA SICAKLIK MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE

Hava sıcaklıklarının iç ve batı bölgelerde mevsim normallerinin altında, doğu bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği bekleniyor.

ÜÇ BÜYÜK KENTTE SON DURUM

İstanbul: Az bulutlu ve açık, çarşamba günü zamanla kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, İstanbul, Yalova, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve Kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Ankara : Bölge genelinin parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, çarşamba sabah saatlerinden sonra Bartın, Bolu, Çankırı Düzce, Karabük, Zonguldak çevreleri ile Ankara’nın merkez ve kuzey ilçeleri yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Hava sıcaklıklarının yağış alan yerlerde 1 ila 2 derece düşeceği, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi beklenmektedir.

İzmir: Bölge geneli az bulutlu ve açık geçecek. Hava sıcaklıklarında nemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar kuzeyli yönlerden orta kuvvette, kıyı kesimlerde zaman zaman kuvvetlice (30-50 km/sa) esecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.