Faturaları nasıl düşürebiliriz?

Faturalarınızı düşürmenin ve tasarruf etmenin etkili yolları için bu haberimizi mutlaka okuyun..

Faturaları nasıl düşürebiliriz?
Yayınlama: 02.02.2022
A+
A-

Son dönemde artan zamlarla birlikte hepimizin evlerine işyerlerine yüklü faturalar geliyor..

Peki faturalarınızı düşürmenin ve tasarruf etmenin etkili yolları nelerdir? 

İşte faturaları düşürmenin pratik yolları:

* Pencereler, kapılar ve cihazlardaki contaları kontrol edin.

* Sızdıran kanalları düzeltin.

* Termostatınızı kontrol edin.

* Buzdolabınızın ve derin dondurucunuzun sıcaklığını ayarlayın.

* Daha kısa duşlar alın.

* Duş başlığınızı değiştirin.

* Giysileri sıcak suda yıkamayın.

* Sızdıran muslukları düzeltin.

* Su ısıtıcınızdaki sıcaklığı ayarlayın.

* Ampullerinizi değiştirin.

* Enerji denetimi yapın.

1. Pencereler, kapılar ve cihazlardaki contaları kontrol edin: Soğuk havayı ait olduğu yerde tutmak için buzdolabınızın ve derin dondurucunuzun iyi kapatıldığından emin olun. Aynı şey kapı ve pencereler için de geçerli. Kötü bir mühür, enerjinin dışarı sızmasına izin vererek bu süreçte cüzdanınızı boşaltır.

2. Sızdıran kanalları düzeltin: Sızdıran ısıtma, havalandırma ve klima kanallarını onararak ısıtma ve soğutma sistemlerinin verimliliğini artırın.

3. Termostatınızı kontrol edin: Uyurken veya evden uzaktayken termostatınızı 10 ila 15 derece düşürün. Bunu sekiz saat boyunca yapmak, yıllık ısıtma ve soğutma maliyetlerinizi yaklaşık %10 oranında azaltabilir. Programlanabilir bir termostat işi sizin için yapar.

4. Buzdolabınızın ve derin dondurucunuzun sıcaklığını ayarlayın: Bu, yiyeceklerinizi taze tutacak ve buzdolabınızın ve dondurucunuzun sıcaklığı korumak için çok çalışmasına gerek kalmayacak.

5. Daha kısa duş alın: Duş sürenizden iki dakika kısaltmak su kullanımınızı azaltabilir.

6. Duş başlığınızı değiştirin: Verimli bir duş başlığı, su kullanımınızı azaltabilir.

7. Giysileri sıcak suda yıkamayın: Çamaşır yıkarken ılık veya soğuk suya tutun ve yük başına enerji kullanımınızı en az yarı yarıya azaltın.

8. Sızdıran muslukları düzeltin: Damlayan su sadece can sıkıcı olmakla kalmaz, aynı zamanda büyük miktarda suyu boşa harcar.

9. Şofbeninizdeki sıcaklığı ayarlayın: Şofbenlerdeki varsayılan sıcaklık ayarını sabit tutun. Birkaç günlüğüne şehirden ayrılıyor musunuz? Enerji kullanımından tasarruf etmek için su ısıtıcınızı en düşük ayara getirin.

10. Ampullerinizi değiştirin: En çok kullandığınız beş aydınlatma armatürünüzdeki ampulleri floresan veya LED ampullerle değiştirerek tasarruf edin.

11. Enerji denetimi yapın: Kamu hizmeti sağlayıcıları, bazen ücretsiz olarak, genellikle bir evde enerji denetimi gerçekleştirir ve enerji kullanımınızı azaltmanın ek yollarından biridir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.