Türkiye’ye Brexit piyangosu!

Avrupa Birliği ile resmen yolları ayıran Birleşik Krallık, ilk serbest ticaret anlaşmasını Türkiye ile imzalamaya hazırlanıyor.

Türkiye’ye Brexit piyangosu!
Yayınlama: 28.12.2020
A+
A-

İngiltere Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki serbest ticaret anlaşması için imzaların önümüzdeki hafta atılacağı duyuruldu.

Yeni düzenlemenin Ankara ile Londra arasındaki mevcut ticari düzeni koruması bekleniyor ancak Ticaret Bakanı Liz Truss, ileride Türkiye ile ihtiyaçlara göre hazırlanmış bir anlaşma imzalamak istediklerini ifade etti.

1 Ocak’tan itibaren Avrupa Birliği ile ilişiği kesilecek olan ada ülkesi, AB üyesiyken taraf olduğu ticaret anlaşmalarını, AB’den bağımsız bir devlet olarak yeniliyor.

Reuters’da yer alan habere göre, İngiliz Bakan Truss, “Yeni anlaşmanın gümrüksüz ticaretin devamını sağlayıp, ticari ilişkileri geliştirmesini umuyoruz. Anlaşma, Birleşik Krallık’ta tekstil, otomotiv ve çelik sanayide binlerce kişi için iş güvencesi anlamına geliyor” dedi.

Ticaret Bakanlığına göre, iki ülke arasındaki ticaret hacmi 2019’da 18,6 milyar sterlini buldu. Bakanlık, Japonya, Kanada, İsviçre ve Norveç’ten sonra Londra hükümetinin beşinci büyük ticaret anlaşmasını Türkiye ile imzalayacağını kaydetti.

TÜRKİYE: MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ

Türk Dışişleri Bakanlığı’ndan geçtiğimiz hafta yapılan açıklamada, İngiltere ile Avrupa Birliği arasında Brexit sonrası ilişkilerin geleceğine dair müzakerelerde uzlaşma sağlanmasını memnuniyetle karşılandığı duyurulmuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.