Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 6 il için sarı kodlu uyarı yayınlayarak bu illerde yaşayan vatandaşların tedbirler olmalarını istedi.

Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı
Yayınlama: 11.07.2022
A+
A-
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni haftanın hava durumu tahmin raporunu açıkladı. Hava sıcaklıklarının iç ve batı bölgelerde mevsim normalleri altında, doğu bölgelerde mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Son hava durumu raporuna göre, Kurban Bayramı sonrası birçok ilde sağanak yağmur yağacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Konya, Çankırı, Ankara’nın güney çevreleri, Erzincan, Kars, Ardahan, Erzurum’un kuzey çevreleri ile Adana, Osmaniye, Hatay’ın kuzey ve kıyı kesimleri, Kahramanmaraş’ın batısı ve Akdeniz’in Toroslar mevkiinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Zonguldak ve Bartın ile bugün (Pazartesi) Samsun’un doğusu, Ordu, Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize il geneli ve Artvin kıyılarında yer yer çok kuvvetli (40-75 kg/m2) olması bekleniyor.

 
6 İLE SARI KODLU UYARI
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, üçüncü gün için Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin için sarı kodlu uyarı yayınlayarak bu illerde yaşayan vatandaşların tedbirli olmalarını istedi. Özellikle Rize ve Artvin’de kilometre kareye 75 kilogram yağış düşmesi beklendiğinden sel ve su baskınları yaşanabileceği belirtildi. Doğu Karadeniz’deki 6 ilde sel ve su baskını riski bulunuyor.
 
İSTANBUL HAVA DURUMU
 
İstanbul’da ise yağan şiddetli yağmur etkisini sürdürecek.
 
İstanbul: Hava sıcaklıkları en yüksek 29, en düşük ise 19 derece olacak. Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğu kesimlerinin (İstanbul Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya ve Yalova) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. : Kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) hafif, ara sıra orta kuvvette ve yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice esmesi bekleniyor.
 
HAVA SICAKLIĞI
 
İç ve batı kesimlerde mevsim normalleri altında, doğu bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
 
RÜZGAR
 
Genellikle kuzeyli, bugün (Pazartesi) zamanla Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice esmesi bekleniyor.
 
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
 
Yağışların bu akşam saatlerinde Zonguldak ve Bartın ile bugün (Pazartesi) Samsun’un doğusu, Ordu, Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize il geneli ve Artvin kıyılarında yer yer çok kuvvetli (40-75 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kısa süreli kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.