Coronavirüs sürücü kurslarını fena vurdu!

Maltepe Elçi Sürücü Kursu Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Şahin, coronavirüs nedeniyle uğradıkları mağduriyeti açıkladı..

Coronavirüs sürücü kurslarını fena vurdu!
Yayınlama: 28.03.2020
A+
A-

İstanbul Maltepe Elçi Sürücü Kursu Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Şahin, yaşanılan bu zor süreçte Sürücü Kursları ve Özel Eğitim Kurumalarının yaşadığı sıkıntıları dile getirdi.

İşte Faruk Şahin’in açıklamalarından satırbaşları:

“Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 Coronovirus pandemi salgını başlangıcında Devletimizin almış olduğu eğitime ara verme kararı aşamasında faliyetleri durdurulan ilk sektör Sürücü Kursları ve Özel Eğitim Kurumları olmuştur.

Aradaki tek fark bizler Sürücü Kurslarının tek gelir kaynağı aylık yapmış olduğumuz kursiyer kayıtları olup diğer özel eğitim kurumlarının gelirleri sezonluk veya senelik olmaktadır.

Bu süreçte Eğitim kurumlarımızda eğitim-öğretim faaliyeti yapamadığımızdan dolayı var olan kursiyerlerimizden de ödeme alma şansımız yok maalesef.

Durum böyle olunca direkt 40.000 (Sürücü kursları) toplamda 353.000 (Özel Özel Eğitim Kurumları toplamı) dolaylı olarak ise 1 milyon kişiye ekmek kapısı olan sektör olarak Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu destek paketinde “ilk faaliyeti durdurulan” sektör biz olduğumuz halde her sektöre destek ve yardım açıklanmış olup bizlere Sürücü Kursları ve Özel Eğitim Kurumlarına her hangi bir destek ve yardım açıklanmamıştır.

Bu durumda bizlerin eğitim kadrolarımıza maaş,  kurumlarımızın kiraları ve devletimize ödememiz gereken SSK, KDV, Stopaj ve Damga vergilerimizi ödeme sıkıntısına gireceğimiz akabinde faaliyetlerimizi devam ettiremeyecek olup kapılarımıza kilit vuracağımız, borç batağı içinde kalıp personellerimizi çıkartmak zorunda kalacağımız aşikardır.

Bizler Sürücü Kursları ve Özel Eğitim Kurumları olarak bu zor günlerde devletimizden ve Cumhurbaşkanımızdan bizleri de Destek paketi içine dahil edip (SSK, KDV, Stopaj ve Damga Vergisi ötelemesi, düşük faizli kredi imkanlarından faydalanmak) bir nebzede olsa mağduriyetimizin giderilmesi beklentisi içerisindeyiz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.