Kartal’da Kitap Fuarı’na yoğun ilgi

2. Kartal Kitap Fuarı, İstanbul ve çevre illerden binlerce kitapseveri ev sahipliği yaptı.

Kartal’da Kitap Fuarı’na yoğun ilgi
Yayınlama: 18.06.2022
A+
A-

Kartal Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenerek 10 Haziran’da kapılarını açan Kartal Kitap Fuarı, bugüne dek İstanbul ve çevre illerden binlerce kitapseveri ağırladı. Dolu dolu söyleşilerin, imza ve kültür sanat etkinliklerinin düzenlendiği fuar, sekizinci gününde de edebiyat, sanat ve medya dünyasının tanınmış isimlerini konuk etti. 2. Kartal Kitap Fuarı’nı ziyaret eden isimler arasında Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da yer aldı.

Kartal; Başkan Gökhan Yüksel’in öncülüğünde hayata geçirilen proje, çalışma ve etkinliklerle kültür ve sanatın İstanbul’daki yeni merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu amaca yönelik düzenlenen ve büyük kültür hizmetlerinden biri olan Kartal Kitap Fuarı, ikinci yılında da edebiyat, sanat ve medya dünyasından önemli isimleri vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor. Açıldığı günden bu yana binlerce kitapseveri ağırlayan fuarın sekizinci günü de yine akşam saatlerine kadar devam eden dolu dolu etkinliklerle geçti.

2. Kartal Kitap Fuarı’nın 8. günkü ilk söyleşi konuğu yazar Elif Akpolat oldu. Moderatörlüğünü Ali Haydar Fırat’ın yaptığı etkinlikte yazar Akpolat, yazın serüvenini dinleyiciler ile paylaştı. Gerçekçi kahramanlar üzerinden Türkiye’nin yakın tarihindeki karanlık günleri kaleme aldığı ‘Issızlığın Ötesi’ adlı romanı ile ilgili de konuşan Akpolat, söyleşide romanındaki kahramanların mücadelesine ve aşkla birbirini yaşatan insanların hikâyesine de değindi.

Söyleşinin sonunda Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve eşi Sibel Doğan Yüksel, yazar Elif Akpolat’a günün anısını yaşatması amacıyla kalem takdim etti. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da Kartal Kitap Fuarı’nı ziyaret ederek Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ile birlikte hem stantları gezdi hem de ablası Elif Akpolat’ın söyleşi ve imza etkinliğine katıldı. Stantları gezerek yazarlarla da bir araya gelen Rıza Akpolat’a ziyareti esnasında bir de kitap hediye edildi.

Fuarın sıradaki söyleşi konukları ise Fuat Sevimay ve İlyas Tunç oldu. Her iki yazar da çevirmenlik ve yazarlık süreçleriyle ilgili yaşadıklarını fuara katılan kitapseverler ile paylaştı. İki yazar hem çevirmen hem de yazar olarak bulundukları koşulları, anlattı.

Fuarın emektar isimleri olan İsmail Biçer ve Melih Yıldız ise bir sonraki söyleşi konukları olarak sahnede yerlerini aldı. Moderatörlüğünü Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Umut Veli Develi’nin yaptığı söyleşide Biçer ve Yıldız, Kartal Belediyesi’nin iki aylık periyotlarla çıkardığı KE Dergisi ile ilgili yaşadıklarını aktardı.

Birbirinden doyurucu söyleşi programının bir sonraki konukları ise yazarlar; Doğu Yücel, Mehmet Berk Yaltırık ve Serkan Türk oldu. Serkan Türk’ün moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide Yücel ve Yaltırık, şiir ve romandan alanlarında verdikleri eserler ile ilgili anekdotları aktardı. Söyleşinin ardından yazarlar, kitaplarını okurları için imzaladı.

Barış Yarkadaş ve Gürkan Hacır Söyleşisine Yoğun İlgi

Kartal 2. Kitap Fuarı’nın söyleşi konukları arasında yer alan isimlerden gazeteci yazar Barış Yarkadaş ve gazeteci yazar Gürkan Hacır, fuar sahnesinde yerlerini alarak gündeme dair konuşmalarını gerçekleştirdi. Barış Yarkadaş ve Gürkan Hacır’ın söyleşisine ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi. Yarkadaş güncel gelişmeler ve ekonomik darboğaz ile ilgili gelişmeleri anlatırken Hacır da özellikle yayın dünyasında yaşanan zorluklardan nasıl etkilendiğini anlattı. Söyleşi sonunda Yarkadaş ve Hacır’a Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel teşekkür ederek kalem hediye etti.

Suat Duman, Seval Şahin ve Didem Ardalı Büyükharman’ın konuk olduğu söyleşinin ardından ise sahneye bu kez Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır çıktı. Ali Mahir Başarır’ın konuşmasını izleyenler arasında CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da yer aldı. ‘Beşli Çete’ adlı kitabının söyleşi ve imza etkinliğinde okurları ile buluşan Başarır, konuşmasında özellikle yurt içi gezilerinde karşılaştığı manzaraları anlattı. Başarır’a söyleşi sonunda CHP Kartal İlçe Başkanı Efendi Argunşah kalem hediye etti.

‘Bunu Mu Demek İstedim?’ Adlı Gösteri ile Eğlenceli Bir Yolculuk

Fuarda günün son konuklarından biri olarak Tuna Kiremitçi sahnede moderatör Serkan Türk’ün karşısındaki yerini aldı. Kiremitçi, söyleşi boyunca hem müzisyen hem de yazar kimliği ile ilgili bilinmeyen pek çok noktaya ışık tuttu.

Polisiye romanları ilgili ilginç bilgiler veren Kiremitçi’nin ardından günün son konuğu Metin Uca oldu. Doç Dr. Özlem Kumrular’ın yazıp Metin Uca’nın oyunlaştırdığı ‘Bunu Mu Demek İstedim?’ adlı gösteri, seyircileri eğlenceli bir yolculuğa çıkardı.

Fuardakileri gülmekten kırıp geçiren ve tarihi olaylardan başlayarak pek çok komik anekdotu anlatan Uca, gösterisinin sonunda kendisini izlemeye gelenlerden büyük alkış aldı. Gösterinin sonunda Uca’ya fuarın hatırası olarak kalem hediye edildi.

GÜNÜN KARELERİ:

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.