Galatasaray eski başkanı Mustafa Cengiz vefat etti

Uzun süredir hastanede tedavi gören Galatasaray Spor Kulübü’nün 37. başkanı Mustafa Cengiz hayatını kaybetti.

Galatasaray eski başkanı Mustafa Cengiz vefat etti
Yayınlama: 28.11.2021
A+
A-

Kanser ve beyin tümörü hastalıkları nedeniyle bir süredir tedavi gören Galatasaray eski Başkanı Mustafa Cengiz, 71 yaşında hayatını kaybetti.

Üzücü haberi Galatasaray üyesi Teoman Kadıoğlu ve Mustafa Cengiz’in yönetim kurulunda da bulunan Mahmut Recevik sosyal medya hesabından duyurdu.

GALATASARAY: BAŞKANI’MIZI KAYBETTİK
Galatasaray, Mustafa Cengiz’in vefatının ardından taziye mesajı paylaştı. Açıklamada, “Galatasaray Spor Kulübü 37. Başkanı Sayın Mustafa Cengiz’i kaybettik. Başkanı’mıza Allah’tan rahmet; ailesine, sevdiklerine ve camiamıza başsağlığı dileriz.” denildi.

BURAK ELMAS’TAN TAZİYE MESAJI
Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Mustafa Cengiz’in vefat haberinin ardından yaptığı açıklamada, “Önceki Başkanımız Sn. Mustafa Cengiz’i kaybettik. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE’DEN BAŞSAĞLIĞI PAYLAŞIMI
Fenerbahçe Spor Kulübü’nden Galatasaray’a başsağlığı mesajı geldi. Kulübün Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Galatasaray Spor Kulübü’nün eski başkanı Mustafa Cengiz’in hayatını kaybettiğini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet; Cengiz ailesine, Galatasaray camiasına ve Türk futboluna başsağlığı dileriz. Mekanı cennet olsun.” ifadelerine yer verildi.

MUSTAFA CENGİZ KİMDİR?

Mustafa Cengiz, Gaziantep ilinin Nizip ilçesinde 25 Aralık 1949 tarihinde dünyaya geldi. İlk ve ortaöğrenimini doğduğu yerde tamamladı. Gaziantep Lisesinden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesine girdi, buradan mezun olduktan sonra Köy-Koop Merkez Birliğinde kurucu uzman olarak görev yaptı, daha sonra TANSA Genel Müdürlüğü yaptı. 12 Eylül sonrası Orta Doğu ülkelerinde çalışmaya başladı.

Türkiye Akaryakıt Bayiileri ve Gaz İşverenler Sendikasında genel başkanlık yaptı, İTO Petrol meslek komitelerinde sektör temsilciliği görevini üstlendi. Galatasaray Spor Kulübü Tüzük Tadil Komisyonu üyeliğini yaptı,[2] 20 Ocak 2018 tarihinde Galatasaray SK başkanı seçildi.

Hâlen petrol ve akaryakıt sektöründe kendi şirketlerini yönetmektedir. Sektörde, TABGİS (Türkiye Akaryakıt İşveren Sendikası) genel başkanlığını yürüttü. TFF Dış İlişkiler Bölümünde fahri olarak görev yaptı. Galatasaray Spor Kulübü, Büyük Kulüp, Darüşşafaka Cemiyeti, Mülkiyeliler Vakfı üyesidir. Yabancı dil olarak İngilizce, Fransızca ve Arapça biliyor.

Başkanlığı döneminde Galatasaray futbol takımı, 2017-18 ve 2018-19 sezonlarında Süper Lig’de şampiyon oldu, 2018-19 Türkiye Kupası’nı ve 2019 Türkiye Süper Kupası’nı kazandı.

Özellikle kulübün mali durumunu düzeltmek için çaba sarf eden Mustafa Cengiz, bu yönüyle takdir edilirken transfer konusunda ise sıkça eleştirildi. Bu eleştirilere “Kulübün bir kuruşunu kimseye yedirmem.” diyerek cevap verdi.

6 Mayıs 2021’de kişisel Twitter hesabından Galatasaray’ın yapılacak ilk seçiminde başkanlığa aday olmayacağını açıkladı. 22 Haziran 2021 tarihinde görevini seçilen başkan Burak Elmas’a devretti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.