İstanbul'un Kadıköy ilçesinde sekiz katlı bir binanın giriş katındaki elektrik panosundan çıkan yangın kısa sürede büyürken, üst katlarda mahsur kalan 14 kişi itfaiye ekipleri tarafından tahliye edildi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile İstanbul Valiliği ve AKOM, İstanbul'un da aralarında bulunduğu 23 il için sarı kodlu fırtına ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu.
Sarıyer’de karşı yöne geçen cip, seyir halindeki İETT otobüsüyle çarpıştı. Kazada araç sürücüsü ile otobüsteki 2 yolcu yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi, kuvvetli sağanak yağış ve fırtına uyarısında bulunurken, İstanbul dahil 14 il için sarı kodlu uyarı yayımlandı.
İstanbul ve başkent Ankara'da gece boyunca etkisini sürdüren sağanak yağışlar su baskınlarına yol açarken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü yağışların şiddetleneceği saatleri duyurarak vatandaşları uyardı.