Bakan Hulusi Akar’dan ABD’ye çok sert tepki

Hulusi Akar’dan teröristler için taziye mesajı paylaşan ABD’ye tepki: Akıl tutulması, izahı yok bunun

Bakan Hulusi Akar’dan ABD’ye çok sert tepki
Yayınlama: 01.08.2022
A+
A-

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığının, öldürülen terör örgütü YPG/PKK’lı teröristler için taziye mesajı yayımlaması Türkiye cephesinde tepkiyle karşılandı.

Skandal mesajı değerlendiren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Bir akıl tutulması, izahı yok bunun. Amerikalı müttefiklerimiz yarın hatırlayınca üzülecekler, ‘Çok yanlış bir şey yaptık’ diyecekler.” dedi. 

Türkiye, geçtiğimiz günlerde Suriye’nin kuzeyindeki nokta operasyonla 3 PKK/YPG’li teröristi etkisiz hale getirdi. ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) da bir skandala imza atarak kadın teröristler için taziye mesajı yayımladı.

Mesajda, “Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Komutan Yardımcısı Salwa Yusuk 22 Temmuz 2022’de Suriye’nin Kamışlı yakınlarında düzenlenen saldırıda 2 kadın savaşçı ile birlikte öldürüldü. 2017’den bu yana DEAŞ’a karşı mücadele veren kritik liderlerdendi. Bu 3 savaşçısının ailelerine, Kuzeydoğu Suriye’deki insanlara ve SDG ortaklarımıza başsağlığı diliyoruz.” ifadeleri yer aldı.

“AKIL TUTULMASI”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bu mesaja çok sert tepki gösterdi. Hulusi Akar, “Bir akıl tutulması, izahı yok bunun. Amerikalı müttefiklerimiz yarın hatırlayınca üzülecekler, ‘Çok yanlış bir şey yaptık’ diyecekler.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.