Yoğun kar yağışı yarın başlıyor

Türkiye geneli bugün yağışlı bir haftanın etkisi altına girecek.

Yoğun kar yağışı yarın başlıyor
Yayınlama: 28.01.2023
A+
A-

Yurt genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Marmara’nın güneybatısı, İç Ege’nin yüksekleri, Batı Akdeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların, Kıyı Ege, Antalya’nın doğusu, Manisa, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Bilecik, Kayseri, Sivas, Malatya, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Hakkari ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da 2 ila 4 derece azalacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Genellikle güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, İç Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ile Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ

Yağışların; Kıyı Ege, Antalya’nın doğusu, Manisa, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Bilecik, Kayseri, Sivas, Malatya, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Hakkari ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR

Rüzgarın, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ile Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YOĞUN KAR YAĞIŞI BAŞLIYOR

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen yarından itibaren Anadolu’da yoğun kar yağışının olacağını söyledi. Peki İstanbul’a kar yağacak mı? Şen bu soruyla ilgili de sosyal medya hesabından dikkat çeken bir açıklama paylaştı.

 

Cumartesiden itibaren yağışlı bir haftaya gireceğiz. Kıyılarda yağmur iç kesimlerde karla karışık yağmur (KKY) yükseklerde kar yağışı var. Cumartesi lodos etkisi kalktıktan sonra pazar gününden itibaren Anadolu’da 1 hafta zamanla yoğun olmak üzere kar yağışı var.

Haftaya Anadolu’da yoğun kar yağışı var. Haftanın ikinci yarısında batıda kar yağışı alacak. Marmara da kar yağışından etkilenecek. İstanbul şehir merkezinde ISI ADASI etkisinden dolayı kar görünmüyor. Sıcaklık 2-3 derece daha düşerse İstanbul’da kar yağar. Takip edeceğiz.

Hava soğuk olursa ısı adası etkili olmaz. Kar sınırı 4-5 °C dir. 4-5 °C’lik sistemlerde şehir üzerinde bu etkiden dolayı 7-8 °C’ye çıkıyor. Çevreye kar yağıyor ama şehirde KKY’ye dönüyor. Geçen seneki sistemde sıcaklık 0-1 °C idi. Şehir etkisi ancak 3-4 °C’ye çıkardı ve kar yağdı.

“EXTREM OLAYLAR OLABİLİR”

Bugün cumartesi Türkiye’nin Trakya İstanbul hariç yağış var. Yağışlar doğuda yoğun kar, Güney Ege kıyıları ve Antalya kuvvetli yağmur, Marmara’nın doğusu, İç Ege yüksekler, Toroslar, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri, karla karışık yağmur ve kar şeklinde.

Yağışlı haftaya girdik. Yağışlar genellikle KKY ve KAR şeklinde olacak. Batı bölgelerde kar yağışı alır. İstanbul’a kar önümüzdeki hafta sonu görünüyor. Önümüzdeki hafta meteorolojik hadiseler bakımından extrem (aşırı) olaylar olabilir. Batı’da yağışlar olumsuzluklar yapabilir.

Bugün Muğla, Antalya, Manisa, Sakarya, Düzce, Zonguldak’ta kuvvetli yağmur; Bilecik, Kayseri, Sivas, Malatya, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Hakkari ve Bitlis çevrelerinde yoğun kar yağışına dikkat. Ulaşımda etkili olabilir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.