Mahir Ünal’dan Akşener ve Kılıçdaroğlu’na yanıt

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’dan tepki çeken sözleri sonrası açıklama

Mahir Ünal’dan Akşener ve Kılıçdaroğlu’na yanıt
Yayınlama: 31.10.2022
A+
A-

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, geçen hafta parti liderleri ve kamuoyunda tepki çeken Harf Devrimi’ne dönük sözleri sonrası sosyal medyadan bir açıklama yaptı.

AK Parti’li Mahir Ünal, Twitter’daki hesabından yaptığı açıklamada, “Önceki gün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderlik vizyonu ile geleceğimize damga vuracak ‘Türkiye Yüzyılı’ lansmanımızı gerçekleştirdik. Dün ise Cumhuriyet Bayramı etkinliklerimizi tamamladık ve asırlık hayalimiz TOGG’un banttan çıkışı ile heyecanlandık. Her biri Cumhuriyet’imizi yüceltme idealinin yapı taşı olan bu etkinlikler esnasında, şahsımla ilgili bir açıklama yapmayı uygun bulmadığım için sustum. 21 Ekim 2022 günü Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda bir kültürel etkinlikte yaptığım konuşmama ilişkin dile getirilen her fikir ve siyasi eleştiri kabulümdür. Fakat gerekli açıklamalarda bulunmama rağmen Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun açık hakaret, düşmanlık ve nefret içeren iftiralarını şiddetle reddediyorum. Tarihte 16 devlet kurmuş bir millete mensubiyetim ve ses bayrağım Türkçe’mle gurur duyuyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yüceltme idealini kendisine ilke edinmiş bir kişi olarak kendimi Cumhuriyetin fikri hür irfani hür bir evladı olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.

Mahir Ünal, Cumhuriyet düşmanı olmanın, Cumhuriyet’i donmuş bir göl zannetmekle mümkün olduğunu düşündüğünü belirterek, “Oysa Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı Cumhuriyet’i ‘Her dem kendini yenileyen coşkun bir nehir’ olarak ele almak gerekir. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu; Cumhuriyet’imizi tarihin içinden akıp gelen çoşkun ve bereketli bir nehir olarak kabul eden ve bunu dost düşman tüm dünyaya haykıran bir manifestodur. Binlerce yıllık devlet geleneğimiz, kültürel değerlerimiz ve gelecek hedeflerimiz bizi tanımlar. Ben bu tanımın bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. O halde yaşasın Cumhuriyet’imiz ve onun fikri hür, vicdanı hür nesilleri” açıklamasında bulundu.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

BAHÇELİ AĞIR ELEŞTİRİ YAPMIŞTI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ünal’ın açıklamaları sonrasında isim vermeden şu açıklamayı yapmıştı: “Türkiye Cumhuriyeti, binlerce yıllık Türk tarihinin ana güzergahından kategorik bir kopuş, kesif bir ayrılış, keskin bir sapış olarak görülemeyecek, asla gösterilemeyecektir. Yani Cumhuriyet şerefli geçmişimizin bir antitezi değildir. Cumhuriyet’in Türk kültürüne, Türk diline, düşünme setlerimize zarar verdiğini iddia edenler talihsiz, tarifsiz ve temelsiz bir yanlışın pençesindedir. Önyargıların hükmüyle, ideolojik katılıklarla Cumhuriyet’in anlaşılması ve anlatılması mümkün değildir.”

‘SEN YUNUS’U BİLMİYORSUN’

Mahir Ünal’ın sözleri CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da şu ifadelerde gündemindeydi:
“Tarih bilmiyorlar hurafelerle tarih öğrenilmez. Halkın ne konuştuğunu dahi bilmiyorlar. Ya sen hiç Karacaoğlan’ı dinlemedin mi kardeşim. Bu insanlar tertemiz Türkçeyle ne yazdılarsa bugün biliyoruz ya. Sen Yunus’u bile bilmiyorsun.”

AKŞENER SERT TEPKİ GÖSTERDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Ünal’a şu sözlerle tepki göstermişti:
“Cumhuriyetin edebiyata, düşünce dünyamıza, bilime ve eğitime katkılarını; Cumhuriyetin ne büyük bir şahlanış olduğunu; bu aziz milletin oyuyla seçilmiş olan bir vekile, anlatmak zorunda olduğum için gerçekten utanç duyuyorum. Neymiş? Bu Türkçe ile düşünce üretilmezmiş. Bu sözleri, cahillikle açıklamaya kalkmak, cahillik kavramının içini boşaltmak olur. Bu düpedüz patolojik bir Cumhuriyet nefretine kılıf bulma gayretidir. Ve tepeden tırnağa, art niyetlidir.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.