MİT’ten Suriye’de bir nokta atışı daha!

MİT’in Suriye’de gerçekleştirdiği operasyonda PKK/YPG’nin sözde tabur sorumlusu Eyüp Yakut etkisiz hale getirildi

MİT’ten Suriye’de bir nokta atışı daha!
Yayınlama: 24.10.2022
A+
A-

Milli İstihbarat Teşkilatı, Suriye’de gerçekleştirdiği özel bir operasyonla karargâhı Suriye/Şeddade’de bulunan Çavreş Tugayı Sabotaj Taburu Sorumlusu Amed Dorşin kod adlı Eyyüp Yakut’u etkisiz hale getirdi.

Amed Dorşin kod adlı Eyyüp Yakut, Türkiye’de gösterdiği faaliyetler ve Suriye’de Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik gerçekleştirdiği eylemleri nedeniyle Milli İstihbarat Teşkilatı’nın hedef listesine girdi.

ADIM ADIM TAKİP

Yeri ve faaliyetleri tespit edilen Amed Dorşin kod adlı Eyyüp Yakut, bir süre saha ajanlarının takibine alındı. Eyyüp Yakut’u etkisiz hale getirme amacıyla hassas bir planlama ve takibin sonunda uygun fırsatta operasyon için eyleme geçildi. Bu çerçevede MİT, Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirdiği nokta operasyonda Eyyüp Yakut’u etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre Eyyüp Yakut 2010’da Muş bölgesinde PKK’nın gençlik yapılanması DYG (Devrimci Yurtsever Gençlik) bünyesinde faaliyet göstermişti. Yaklaşık 3 yıl sonra, 2013’te PKK kırsal kadrolarına katılan Eyyüp Yakut Türkiye’de bir süre terörist faaliyetlerine devam etti.

ÇOK SAYIDA SALDIRININ BAŞINDAKİ İSİM

2020’de Suriye/Ayn El Arap (Kobani)-Sırrin’de Dilovan Akademisi’nde eylem yapmak amacıyla bomba Yapımı konusunda eğitim alan Eyyüp Yakut 2020-2021 döneminde PKK/YPG Çavreş Kadro Tugayı Sabotaj Sorumlusu olarak Suriye’de faaliyet göstermeye devam etti. Yapılan operasyonla, özellikle Barış Pınarı Harekât bölgesinde, güvenlik güçlerimize yönelik çok sayıda bombalı eylem ve sabotaj düzenleyen terör birliğinin başındaki Amed Dorşin kod adlı Eyyüp Yakut, MİT tarafından etkisiz hale getirildi. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.