Tüketiciler için sevindiren düzenleme

Av. Belgin Yıldız Ekinci, ”Tüketiciler için sürecin artık çok kolay ve kısa sürede, dava yoluna gitmeden çözülebileceğinin müjdesini verdi.

Tüketiciler için sevindiren düzenleme
Yayınlama: 28.09.2020
A+
A-

Tüketici uyuşmazlıklarında arabuluculuk yolunu açan düzenlemenin  28.07.2020 tarihinde  yürürlüğe girdiğini  belirten AOM arabuluculuk ve Alternatif Çözüm merkezi ortaklarından Arb. Av. Belgin Yıldız Ekinci ,”tüketiciler için sürecin artık çok kolay ve kısa sürede, dava yoluna gitmeden çözülebileceğinin müjdesini verdi.

TÜKETİCİ HİÇBİR ÜCRET ÖDEMEYECEK

7251 sayılı düzenlemeyle ,6502 Sayılı Tüketicinin korunması hakkındaki  kanun kapsamında korunan  tüketiciden dava şartı arabuluculuk yoluna başvuranlardan hiçbir ücret alınmayacağını belirten AOM Arabuluculuk ve Alternatif Çözüm merkezi ortağı Arb. Av. Belgin Yıldız Ekinci, devamında  anlaşma sağlanması ya da sağlanamaması hallerinde vatandaşın cebinden hiçbir ücret çıkmayacağını , düzenlemenin  tüketici lehine olduğunu ve ücretin Adalet Bakanlığı bütçesinden karşılanacağını belirtti.

ARABULUCULUK YOLUYLA DAVA AÇMADAN UYUŞMAZLIK ÇÖZÜLEBİLECEK
Konuyla ilgili İstanbul/Maltepe Ritim İstanbul da hizmet veren AOM Arabuluculuk ve Alternatif Çözüm Merkezi ortağı Belgin yıldız Ekinci,10.390 TL üzerindeki uyuşmazlıklarda arabuluculuk yoluna başvurmuş olmanın dava şartı olduğunu belirtirken; arabuluculuk başvurularında hiçbir ücret alınmayacağı gibi, dava açmadan uyuşmazlıkların çözülebileceğini; böylelikle tüketici konumdaki vatandaşların maddi kaygılar yaşamadan ve uzun dava süreçlerini beklemeden çözüm bulabileceklerini bildirdi. Tüketicilerin son dönemlerde sıkça yaşadıkları sorunlardan devre mülk alımları, ayıplı maldan doğan zararlar,bankacılık sektöründeki birçok  işlemleri gibi birçok uyuşmazlığın böylelikle  kısa sürede çözümlenebileceği müjdesini verdi.

SÜREÇ GİZLİ, HAKLAR EŞİT

Arabuluculuk sürecinde tarafları koruyan bir diğer düzenlemenin ,sürecin gizliliği olduğunu belirtirken; aynı zamanda tüm bu süreçte tarafların eşit haklara sahip olacağı vurgusunu yapan AOM arabuluculuk ve Alternatif Çözüm merkezi ortaklarından Arb.Av. Belgin Yıldız Ekinci, düzenlemenin her iki taraf lehine ve yerinde bir düzenleme olduğunu belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.