Sokağa çıkma yasakları geri geldi

Koronavirüs tebdirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı bazı illerde tekrardan uygulanmaya başlanacak.

Sokağa çıkma yasakları geri geldi
Yayınlama: 29.03.2021
A+
A-

Koronavirüs salgını kapsamında sokağa çıkma yasağı tekrar geri geldi. Peki, hangi illerde yasaklar uygulanacak? İşte renklere göre yasaklar.

Koronavirüs kapsamında geçtiğimiz ay normalleşme sürecine geçiş yapılmıştı. Ancak vakalardaki artıştan dolayı bugün Bilim Kurulu tekrar toplandı. Kuruldan çıkan kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan az önce açıkladı. Yapılan açıklamalara göre sokağa çıkma yasağı bazı illerde tekrardan uygulanmaya başlanacak.

Açıklamalara göre çok yüksek riskli illeri temsil eden şehir sayısı 58’e ulaştı. Bu yüzden sokağa çıkma yasaklaması tekrardan uygulanacak.  Türkiye’nin genelinde sokağa çıkma sınırlaması 21.00 – 05.00 arası olarak devam edecek. Kırmızı illerde tüm hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Normalleşme sürecinde tam kapasite çalışan lokanta ve kafeler tüm Türkiye’de yüzde 50 kapasitede çalışacak. Lokantalar yine mesafe kurallarına uymak zorunda kalacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Ramazan Ayı için de yeni tedbirleri açıkladı. Ramazan ayında ise Türkiye genelinde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Ramazan Ayı süresince Türkiye genelinde lokanta ve kafeler sadece paket servis yapacak. Ayrıca Ramazan Ayı’nda sahur ve toplu iftarlar düzenlenmeyecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu süreçte kafe ve lokantalar için destek paketlerinin de sunulacağının altını çizdi.

Açıklamalara göre çok yüksek ve yüksek renkteki illerimizde sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Bu illere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Çok yüksek risk grubunda yer alan iller; Adıyaman, Aksaray, Amasya, Balıkesir, Burdur, Edirne, Giresun, Gümüşhane, Konya, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon.

Yüksek risk grubunda yer alan iller; Antalya, Ardahan, Artvin, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Düzce, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mersin, Muğla, Niğde, Tekirdağ, Yalova, Zonguldak.

Orta risk grubunda yer alan iller; Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Bartın, Bayburt, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Malatya, Manisa, Nevşehir, Sivas, Tunceli, Yozgat.

Düşük risk grubunda yer alan iller; Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Uşak, Van.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.