1 Mayıs’ta Taksim’e çıkmak isteyenlere gözaltı

1 Mayıs’ta yasak olmasına rağmen Taksim’e çıkmak isteyen gruplar gözaltına alındı.

1 Mayıs’ta Taksim’e çıkmak isteyenlere gözaltı
Yayınlama: 01.05.2022
A+
A-

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılmasına izin verilmeyen Taksim Meydanı ve çevresinde sıkı güvenlik önlemleri alındı. Meydana çıkan ara yollar trafiğe kapatılırken, sokaklarda adeta kuş uçurtulmuyor. Adım başı bekleyen polis ekipleri, yasak olmasına rağmen Taksim’e çıkmak isteyen gruplara müdahale ediyor.

POLİS SLOGAN ATARAK YÜRÜYEN GRUBA MÜDAHALE ETTİ
Şişli Harbiye’de ara sokaklarından Cumhuriyet Caddesi’ne çıkan 8’i kadın, 4’ü erkek 12 kişi ellerinde dövizlerle Taksim Meydanı’na yürümek istedi. Polis, slogan atarak yürüyen gruba müdahale etti.

Tıp Öğrencileri Komisyonu (TÖK) üyesi olduğu öğrenilen grup gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Yine başka bir grup Kurtuluş’tan Taksim’e yürümek istedi. Bu gruptakiler de gözaltına alındı.

TAKSİM VE ÇEVRESİNDE SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde, toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılmasına izin verilmeyen Taksim Meydanı ve çevresinde sıkı güvenlik önlemleri alındı. Önlemler kapsamında Taksim Meydanı, Talimhane, Tarlabaşı, Divan Kavşağı, Gezi Parkı etrafı, Atatürk Kültür Merkezi önü ve Sıraselviler ile İstiklal Caddesi’ne kadar tüm bölge, bariyerlerle çevrilerek girişlere kapatıldı.

POLİS EKİPLERİ NÖNET TUTUYOR
Taksim Meydanı’ndan Tünel’e kadar İstiklal Caddesi’ne açılan tüm yollar ve sokaklarda da güvenlik önlemleri alındı. Demir bariyerlerle kapatılan cadde ve sokaklarda polis ekipleri nöbet tutuyor.

TAKSİM VE ÇEVRESİNDE KAPATILAN YOLLAR
1 Mayıs nedeniyle Taksim ve çevresinde kapatılan yollar şöyle: “Sıraselviler Caddesi, Tak-ı Zafer Caddesi, Sadri Alışık Sokak, Atıf Yılmaz Caddesi, Balo Sokak-Turnacı Başı Caddesi-Zambak Sokak-Meşelik Sokak, Yeni Çarşı Caddesi-Kumbaracı Yokuşu, Asmalı Mescid Caddesi, Meşrutiyet Caddesi, Hamal Başı Caddesi, Kamer Hatun Caddesi, İlk Belediye Caddesi, Ensiz Sokak, İnönü Caddesi, Mete Caddesi.”

Belirlenen alternatif güzergahlar ise şöyle:

“Refik Saydam Caddesi, Tarlabaşı Bulvarı, Meclis-i Mebusan Caddesi, Tersane Caddesi, Mebusan Yokuşu, Boğaz Kesen Caddesi, Defterdar Yokuşu.”

ANADOLU YAKASI KAPATILAN YOLLAR
Anadolu Yakası’nda saat 06.00’dan itibaren kapatılan yollar ise şöyle: “Turgut Özal Bulvarı (Maltepe – Kartal Sahil Yolu) (Küçükyalı Maltepe Evlendirme Dairesi önü ile Kartal Çanakkale Caddesi Kavşağı arasında kalan kısım) ve bu caddeye çıkan tüm sokaklar.”

Alternatif güzergah olarak ise D-100 Karayolu ile Maltepe Bağdat Caddesi olarak duyuruldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.