Türkiye’nin operasyonları ABD’yi de korkuttu!

Pentagon, Türkiye’nin Suriye’de PKK/YPG’ye karşı devam eden operasyonları dolayısıyla ABD askerlerinin örgütle bölgedeki devriyelerini azalttığını açıkladı.

Türkiye’nin operasyonları ABD’yi de korkuttu!
Yayınlama: 30.11.2022
A+
A-

Günlük basın toplantısında soruları yanıtlayan Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Türkiye‘nin güvenlik kaygılarını anladıklarını ancak Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye’nin kuzeyine yönelik operasyonlarından kaygı duyduklarını söyledi.

 

“DEAŞ İLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR”

DEAŞ ile mücadele operasyonlarının devam edip etmediğine yönelik soru üzerine Ryder, “DEAŞ ile mücadele devam ediyor. Sahada devriyelerimizin sayısını azalttık.” ifadelerini kullandı.

“DEVRİYE SAYILARINI AZALTTIK”

Ryder, terör örgütü PKK/YPG’nin Türkiye‘nin operasyonları üzerine devriyelerini azalttığını, ABD’nin de buna paralel olarak devriye sayılarını düşürdüğünü belirtti. Ayrıca Ryder, Suriye’deki ABD askerlerinin bölgeden çekilmediğini kaydetti.

“TÜRKİYE’NİN OLASI KARA HAREKATINDAN ENDİŞE DUYUYORUZ”

Türkiye‘nin Suriye’de olası kara harekatından endişelendiklerini belirten Ryder, Türkiye ile yakın temas halinde olduklarını söyledi. Ryder, “Bakan Austin yakında mevkidaşı (Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar) ile konuşacak.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.