Maltepeli çocukların tehlikeli oyuncağı

Maltepe’de şiddetli lodos sonrası kıyıya vurarak yan yatan gemi çocuklar için tehlikeli bir oyun alanı oldu..

Maltepeli çocukların tehlikeli oyuncağı
Yayınlama: 01.02.2022
A+
A-

İstanbul Maltepe’de şiddetli lodos sonrası kıyıya vurarak yan yatan gemi 60 gündür kaldırılmayı bekliyor. Sahilde kıyıya vuran gemiden kopan bazı parçalar denize sürüklenirken, sahile inen çocuklar ise canlarını hiçe sayarak gemi içerisine giriyor ve oyun oynuyor. Vatandaşların bir an önce geminin kaldırılmasını istiyor.

Geçtiğimiz Kasım ayı içerisinde İstanbul’da meydana gelen şiddetli lodos ve fırtına sonrası Maltepe sahilinde iskeleye demirli olan Ro-Ro isimli Gemi halatından kurtularak kıyaya sürüklenmiş ve yan yatmıştı. Olay üzerinden geçen yaklaşık 2 aylık süre boyunca gemi için herhangi bir kurtarma işlemi gerçekleştirilmedi. Gemiye ait bazı parçaların yerinden koparak denizde sürüklendiği görülürken yan yatan geminin çevresindeki suyun renginde de değişim olduğu gözlemlendi.

GEMİ ÇOCUKLARIN OYUN ALANINA DÖNDÜ

Öte yandan her gün yüzlerce insanın uğrak noktası olan Maltepe sahilde kimi çocukların ise gemi içerisine girerek oyun oynadığı görüldü. Vatandaşlar geminin bir an önce kaldırılmasını isterken yan yatan geminin son hali havadan görüntülendi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.