Güney Sudan’da sığır hırsızları, kabileye saldırdı: 56 ölü

Güney Sudan’ın Greater Pibor eyaletinde, silahlı sığır hırsızları, Gumuruk ve Kongor ilçelerinde hayvancılık yapan kabileye saldırı düzenledi. Saldırıda 56 kişi öldü, 17 kişi yaralandı.

Güney Sudan’da sığır hırsızları, kabileye saldırdı: 56 ölü
Yayınlama: 28.12.2022
A+
A-

Güney Sudan‘da akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Komşu Jonglei eyaletinden sığır hırsızlığı yapan silahlı bir grup ile Greater Pibor eyaletinde hayvancılıkla uğraşan silahlı gençler arasında dün çatışma çıktı.

56 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Greater Pibor eyaletindeki yerel hükümetin Enformasyon Bakanı Abraham Kelang Jiji, pazartesi bir grup silahlı sığır hırsızının eyaletteki hayvancılara ve askeri kışla ile bazı kamu kurumlarına saldırdığını söyledi. Jiji, sığırları çalan hırsızların, Gumuruk ve Kongor ilçelerindeki hayvan sahiplerine silahlı saldırısıyla çıkan çatışmada 56 kişinin öldüğünü, 17 kişinin yaralandığını söyledi. Jiji, askeri kışlaya yapılan saldırıda ise bir askerin hayatını kaybettiğini kaydetti.

ÜLKEDEKİ GÜVENLİK SORUNU DEVAM EDİYOR

Sudan‘dan 2011’de bağımsızlığını kazanan Güney Sudan’da, kabileler arasında sığır hırsızlığı, çocuk kaçırma, toplu tecavüz ve katliam vakaları hayvancılıkla uğraşan göçebe topluluklar arasında uzun süren kan davalarına yol açıyor. Şubat 2020’de birlik hükümetinin kurulduğu ülkede ekonomik kriz ve güvenlik sorunu sürüyor.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER UYARMIŞTI

Güney Sudan’daki Birleşmiş Milletler Misyonu, geçen hafta iki grup arasındaki muhtemel bir çatışmaya karşı uyarıda bulunmuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.