Ekrem İmamoğlu hapse girecek mi?

Deneyimli Avukat Kadri Ateş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun aldığı hapis cezasını değerlendirdi.

Ekrem İmamoğlu hapse girecek mi?
Yayınlama: 14.12.2022
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Avukat Kadri Ateş, Yeni Gazete‘ye Ekrem İmamoğlu’nun aldığı cezayı değerlendirdi.

Avukat Kadri Ateş, Ekrem İmamoğlu’nun cezasının İstinaf ve Yargıtay sürecinden sonra kesinleşeceğini belirterek şunları söyledi:

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 3 yıldan daha az ceza aldığı için hapse girmeyecek. Karar İstinaf Mahkemesi ve Yargıtay’da kesinleşirse Ekrem İmamoğlu’nun belediye başkanlığı ancak o zaman düşücektir. İstinaf ve Yargıtay sürecinin 1 yıldan önce biteceğini sanmıyorum. Verilen siyasi yasak kararı, cezası bitene kadar olduğundan bu süre içinde hiçbir yere aday olamayacak, cezası tamamlandıktan sonra yeniden aday olabalicektir.”

EKREM İMAMOĞLU NEDEN HAPİS CEZASI ALDI?

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan İBB başkanlığı seçiminin 6 Mayıs’ta iptal edildiği, yenilenen seçimde Ekrem İmamoğlu’nun seçildiği, 4 Kasım tarihli basın açıklamasında YSK üyelerine hakaret ettiği öne sürülüyor. 

İddianamede İmamoğlu’nun ‘Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret’ suçundan 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar cezalandırılması isteniyor. İddianamede dönemin YSK Başkanı Sadi Güven’in de aralarında olduğu 11 kişinin mağdur olduğu belirtiliyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.