Niğde’de öğrencileri taşıyan otobüs devrildi!

AK Parti programından dönen öğrencileri taşıyan otobüs Niğde’de devrildi: 3 ölü, 41 yaralı

Niğde’de öğrencileri taşıyan otobüs devrildi!
Yayınlama: 22.05.2022
A+
A-

Adana’da düzenlenen AK Parti Gençlik Programı’ndan dönen Konya Selçuk Üniversitesi öğrencilerini taşıyan otobüs Niğde’de devrildi. Yaşanan kazada 3 öğrenci yaşamını yitirirken, 41 kişi yaralandı. Kaza sonrası AK Partili isimlerden peş peşe başsağlığı mesajları geldi.

Adana- Niğde Otoyolu, Güney Köyü yakınlarında meydana gelen kazada, Adana’dan Konya’ya giden, sürücüsünün ismi açıklanmayan 41 C 0641 plakalı tur otobüsü, kontrolden çıkarak şarampole devrildi.

EKİPLER OLAY YERİNE SEVK EDİLDİ
Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine çok sayıda polis, jandarma, itfaiye, sağlık, AFAD ve UMKE ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri, kazada 3 kişinin hayatını kaybettiğini belirledi. Yaralanan 41 kişi ise ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi.

NİĞDE VALİSİ KOÇ İNCELEMELERDE BULUNDU
Ölenlerin cenazeleri otopsi için Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Niğde Valisi Mustafa Koç da kaza yerine gelerek incelemelerde bulundu.

“HANGİ ORGANİZASYONDAN GELDİKLERİNİ ARAŞTIRIYORUZ”
Vali Koç, “Kazada maalesef 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 41 vatandaşımız da yaralanmıştır. Yaralılarımız ambulanslarla Niğde, Bor, Ereğli ve Ulukışla Hastaneleri’ne sevk edildi. Üzücü bir olay. Ölen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyoruz. Hangi organizasyondan geldiklerini araştırıyoruz.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ
Hafif yaralanan arkadaşlarımızla görüşmemizde, kendilerinin büyük çoğunlukla Selçuk Üniversitesi öğrencisi olduklarını ifade ettiler” diye konuştu. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

AK PARTİ’Lİ SİYASETÇİLERDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, kazanın, Adana’da düzenlenen gençlik programından Konya’ya dönerken yaşandığını belirterek, “Çok üzgünüz, hayatını kaybeden 3 genç kardeşimize Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve teşkilatımıza sabırlar, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun” mesajını paylaştı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, mesajında, “Başımız sağ olsun. Konya’dan Adana programımıza gelen 3 kardeşimizi dönüş yolunda otobüs kazasında yitirdik. Çok üzgünüz. Allah rahmet eylesin. Yaralılarımıza şifa diliyoruz” ifadelerini kullandı.

“3 GENÇ KARDEŞİMİZE ALLAHTAN RAHMET DİLİYORUM”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kazaya ilişkin, “Adana’daki Gençlik Programı’na katılan gençleri taşıyan otobüsün, Konya’ya geri dönüş yolunda geçirdiği kazada hayatını kaybeden 3 genç kardeşimize Allah’tan rahmet; aileleri ve AK Gençlik ailemize başsağlığı diliyorum. Rabbim, yaralılarımıza acil şifalar nasip eylesin” açıklamasında bulundu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Adana’da düzenlenen AK Parti Gençlik Programı dönüşünde trafik kazasında vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Yaralı kardeşlerimize Rabbimden acil şifalar diliyorum. Mekanları cennet, makamları ali olsun, inşallah” mesajını paylaştı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de Twitter’daki hesabından şu mesajı paylaştı: “Adana Gençlik Programımıza katılan kardeşlerimizin dönüş yolunda trafik kazası geçirdiğini derin bir üzüntüyle öğrendim. Kazada yaşamını yitiren kardeşlerime Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.”

“BAŞIMIZ SAĞ OLSUN MEKANLARI CENNET OLSUN “
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Adana’daki Gençlik Şölenimizin dönüşünde gençlerimizi taşıyan otobüsün kaza geçirmesiyle yitirdiğimiz 3 kardeşimize Allah’tan rahmet; aileleri ve AK Gençlik ailemize sabır, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Başımız sağ olsun, mekanları Cennet olsun” açıklamasında bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise şu açıklamayı yaptı: “Partimizin Adana Gençlik Programı ardından dönüş yolunda kaza geçiren kardeşlerimizden vefat eden 3 kardeşimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Yaralı kardeşlerimize de Allah’tan şifa dilerim.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Erkan Kandemir ve Hamza Dağ, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin ile AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan da paylaşımlarında, kazada hayatını kaybedenlere rahmet, yararlılara acil şifa diledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.