Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan rakiplerine gözdağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlik kollarındaki üye sayısını Van’da duyurdu: 1 buçuk milyona ulaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan rakiplerine gözdağı
Yayınlama: 12.06.2022
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van’daki “Gençlik Buluşması” etkinliğinde, “AK Parti’nin genç tabanı yok” diyenlere yanıt olarak, partisinin gençlik kollarına üye olan vatandaşların sayısını açıkladı. Erdoğan, “Partimizde 1 buçuk milyon gençlik kolları üyesi var. Toplam üye sayımız ise 12 milyona yaklaştı.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van’da “Gençlik Buluşması” etkinliğinde gençlerle bir araya geldi. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Erdoğan, partisinin gençlik kollarına üye olan vatandaşların sayısını duyurdu.

Erdoğan’ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

“Gençlerde üye sayımız 1 buçuk milyon, toplam üye sayımız ise 12 milyona milyona yaklaştı. Kadın kollarında da 3 buçuk 4 milyon üye sayımız var. Erkan Bey 5,5 buçuk diyor. Diğer partilerin tamamını toplayın bizim üye sayımıza ulaşamazlar. AK Partili üye kardeşlerimize söylüyorum, her birini birer üye sayısı yapsanız 23 milyon oluyor.

“ERKEN SEÇİM OLMAYACAK”
Bazıları merak ediyor Bay Kemal. Seçim tarihini açıkla diyor. Neyi açıklayacağım önümüzdeki sene haziran ayında seçim var. Erken seçim olmayacak. Kendini buna hazırla. Sen önce söyle aday mısın onu açıkla. Şuan 6’lı masa ne yapacağını şaşırmış durumda. Biz yolumuza Bahçeli ile Cumhur İttifakı ile yürüyoruz.

“560 BİN KİŞİ ATATÜRK HAVALİMANI’NDA TOPLANDI”
Van ile birlikte gençler buluşmamızı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Adana’da yapmış olduğumuz gençlik şöleninde coşku bambaşkaydı. 100 bini aşkın genç bir araya gelmişti. Tabi biliyorsunuz fetih şölenini İstanbul’da yaptık. 560 bin kişi Atatürk Havalimanında toplandı. Muhalefet Maltepe’de bir araya geldi 106 bin kişi. Nereden nereye görüyorsunuz. Sizlerin gayretleri ile 2023 yeni bir kırılma olacak.

“SEÇME VE SEÇİLME YAŞINI 18’E İNDİRDİK”
Gençler için çalışan bir parti olarak bundan sonra her fırsatta sizlerle bir araya geleceğiz çünkü biz gençlere salt seçmen olarak bakmıyoruz. Seçme ve seçilme yaşı 30’du. Önce 25’e sonra 18’e biz indirdik. Biz diğer siyasi partiler gibi gençleri sadece seçim zamanı hatırlamadık. Siyasete adımını gençlik kollarında atmış bir kardeşinizim ben. Altılı masada kimsenin böyle bir geçmişi yok.

“YEMEZLER MİÇOTAKİS YEMEZLER”
Artık bundan sonra Türkiye’nin aleyhinde herhangi bir açıklama yapmayacağız. Yeni bir şey söyleyeceğimiz yok. Biz adamın lafına inanırız. Adam olmayanın lafına değil. Seni ben Vahdettin Köşkü’nde ağırlayacağım. Yemekte mutabakata varacağız. Bundan sonra seninle ikimiz konuşalım. Tamam. Aradan 2-3 hafta geçti. ABD’ye gidiyorsun Senato’da konuşma yapıyorsun. F-16’lar aleyhinde. Yemezler Miçotakis yemezler. 5+4 üsler kuruldu. Ne kurarlarsa kurulsun. O üsler ne için yaptığınız diye sorduğumuzda “Ruslara karşı” diyorlar. Ya Rusya’ya karşı Ukrayna’ya ne yaptınız. Sözleri yalan dolan. Batı’ya güven olmaz. Bunlar AB üyeliğinde 1963’ten beri oyalıyorlar. Bunlarda dürüstlük yok. Dürüstlük bizim milletimizde var.

“GENÇLERİN EN ÇOK TERCİH ETTİĞİ PARTİYİZ”

560 bin kişiyi Fetih Şöleni’nde Atatürk Havalimanı’nda topladık. Gençler için çalışan bir parti olarak, bundan sonra her fırsatta sizlerle bir araya gelmeye devam edeceğiz. Çünkü biz gençlere salt seçmen olarak bakmıyoruz. Sadece bir telefon mesajıyla tüm gençlerimize seslendim. Tüm milletime seslendim. O gece tüm gençler Atatürk Havalimanı’nı doldurdu. Bay Kemal de tankların korumasıyla Bakırköy’e gitti. Aramızdaki fark bu. Son 20 yıldır olduğu gibi bugün de gençlerin en çok tercih ettiği parti biziz.

“SİZ GİDİN KUMDA OYNAYIN”
Siyasi çaylaklara diyorum ki: Siz gidin kumda oynayın. Gençlerin oylarını çantada keklik olarak görenlere diyoruz ki: Tekrar gözden geçerin. Daha düne kadar “18 yaş düzenlemesini kendi çocukları için getirdiler” diyenler siz değil miydiniz? Daha düne kadar “Meclis’i çoluk çocukla dolduracaklar” diyen siz değil miydiniz? Şimdi çıkmış laf söylüyorsunuz. Gençlerin eğitimden iş hayatına önündeki engelleri kaldıran biziz. Seçilme yaşını 18’e indiren yine biziz. Kimsenin 3 günlük siyasi ikbali uğruna bu ülkenin gençlerini bozuk para gibi harcamasına izin vermeyeceğiz.”

SORU-CEVAP

MUHALEFET ADAYINI NEDEN AÇIKLAMIYOR?
Ben de doğrusu bu aday noktasında hala isim açıklamayışlarını “niye” sorusunu arkadaşlarımızla aramızda tartışıyoruz. Tabii enteresan. Biz de bir laf var, “Elalemin derdi bizi mi gerdi”. Şimdi bize ne? Biz işimize bakıyoruz. Bize düşen, biz her an maça çıkacakmış gibi hazırlıklarımızı yapmak.

KYK YURTLARI
Bizim şu anda KYK yurtlarında yer sorunumuz yok. Bak harç vardı biz kaldırdık. Burs, kredi 45 liracıktı, biz onu 850 TL’ye çıkardık. Hiçbir dönemde bizim bu getirdiğimiz imkanlar, diğer hükümetler döneminde getirilmedi.

RUSYA VE UKRAYNA ARASINDAKİ SAVAŞ
Ekonomik istatistik eğrileri iner çıkar vs. Ama şu gerçeği görmemiz lazım. Tüm dünya, başta ABD olmak üzere; ekonomik çıkmazın içinde değil mi? Diğer tarafta Ukrayna-Rusya arasında bir savaş var. Tarım ürünlerinde bunların ciddi bir oranda bu ülkelerden geldiğini biliyoruz. Bu sıkıntılarda bizim sıkıntımız yok. Stoklarımızda 5 milyon ton buğdayımız var. Bunlara rağmen daha da artıralım diyoruz. Bununla ilgili bakan arkadaşlarımız Rusya’daki muhataplarıyla görüşmeler yaptılar. Oradaki yolu açma niyetindeyiz. Sadece kendimize değil 3. ülkelere de mal gönderme gibi bir çalışmanın içerisinde olacağız. Görüşmeler devam ediyor. Dün akşam da ilgili bazı kişilerle görüşmeler yaptık. Önümüzdeki hafta içinde Zelenski ve Putin’le görüşmeleri yapmak suretiyle ne gibi adımlar atabiliriz, konuşacağız. Çıkmış eski büyükelçi müsveddesi terbiyesiz, adalarla ilgili Yunanistan’ın hakkı diyor. Düşünebiliyor musunuz bu adamlar bu ülkede büyükelçilik yaptı. Biz yerli, milli asli duruşumuzla yolumuza devam edeceğiz. Tüm bu sıkıntıları da söke söke aşacağız.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.