Milyonlarca memur ve emekli bekliyor!

Milyonlarca memur ve emeklinin gözü açıklanacak olan enflasyon rakamında.

Milyonlarca memur ve emekli bekliyor!
Yayınlama: 01.01.2022
A+
A-

Memur ve emekli vatandaşlar 3 Ocak tarihinde açıklanacak enflasyon rakamlarına odaklandı. Kritik enflasyon verisiyle birlikte memur ve emeklilere yapılacak maaş zammı netleşecek. 

CNN Türk’ten Duygu Ayaz Bayram, konuya ilişkin şunları aktardı:

PAZARTESİ ÖNEMLİ BİR TARİH

“Pazartesi günü önemli bir tarih. Çünkü enflasyon rakamları açıklanacak. Aralık ayı enflasyon rakamı ile birlikte memur zamlarının genel çerçevesi netleşmiş olacak. Çünkü alacakları zam oranı için enflasyon rakamı artı imzalanacak ek protokol belirleyici olacak. Bu kapsamda da toplu sözleşme gereği memur ve memur emeklileri ocak maaşlarına yüzde 5 zam olacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı 3 Ocak’ta belli olacak.

HUMMALI BİR SÜREÇ BAŞLAYACAK

Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri zamlı maaşlarını ve enflasyon farklarını da 15 Ocak’ta alacak. Aslında ağustos ayında iki yıl için yüzde 35 zam oranı belirlenmişti. Ancak yapılacak yapılacak bir ek protokol var. Ek protokol için de aralık ayının enflasyonunun açıklanması bekleniyor. Pazartesi açıklanacak oran belirleyici kriter olacak. Bu kapsamda da pazartesi açıklanacak olan enflasyon rakamının ardından bu kez ek protokol için sendikalar ve bakanlık arasında görüşmeler başlayacak. Geçtiğimiz haftalarda da görüşmeler olmuştu. Enflasyon rakamının açıklanmasının ardından bu kez karşılıklı görüşmeler başlayacak ve sonrasında ek protokol imzalanmasını bekliyoruz. Hükümet tarafından pozitif mesajlar verildi,’Gerekli zamlar yapılacak’ mesajları verildi. Pazartesi günü açıklanacak olan enflasyon rakamı çok önemli. Sonrasında ek protokol için hummalı bir süreç başlayacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.