İstanbul’a kar yağacak mı?

Bünyamin Sürmeli, İstanbul’daki tehlikeye dikkat çekti ve ‘İstanbul’a kar yağacak mı?’ sorusunu yanıtladı.

İstanbul’a kar yağacak mı?
Yayınlama: 06.01.2021
A+
A-

Türkiye genelinde barajlardaki suyun azalması kuraklık tehlikesini gözler önüne sererken CNN Türk Meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli, İstanbul’daki tehlikeye dikkat çekti ve ‘İstanbul’a kar yağacak mı?’ sorusunu da yanıtladı.

Bünyamin Sürmeli, ihtiyacımız olanın sürekliliği olan yağmur ve kar yağışının olduğunu söylerken, Ocak ayının 15’inden sonra soğuk dalgaların göründüğünü ancak kar yağışı ihtimalinin yüzde 35’lerin üzerine çıkamadığını söyledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava durumu raporuna göre yurt genelinde hava parçalı ve çok bulutlu, Ordu ve Giresun çevreleri ile Tokat’ın doğu ilçelerinde yağmur ve sağanak, Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.

İşte CNN Türk Meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli’nin açıklamaları:

“Bizim ihtiyacımız olan bu dönemde ağır ağır yağan yağmur, sürekliliği olan yağmur ve kar yağışı… İşte onlardan bir tanesini Güney Ege, Batı Akdeniz bugün yaşıyor, cumartesi günü de Marmara muhtemelen yağış olacak.

Ayın 15’inden sonra, Ocak ayının ikinci yarısından sonra soğuk dalgalar görünüyor ama dün ve önceki günkü verilere göre kar ihtimali biraz daha zayıfa düşmüş durumda… Kar olasılığı yüzde 35’lerin üzerine çıkamadı, kar ihtimali yüzde 50’yi bile bulamadı.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.